Το Toolkit Startup είναι μια συνάντηση νέων γραφιστών. Σκοπός του είναι η μετάδοση γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης πάνω στην οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική. Απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους τμημάτων γραφιστικής δημόσιων και ιδιωτικών σχολών, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου της οπτικής επικοινωνίας σε οποιοδήποτε επίπεδο εμπειρίας που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.
Η συνάντηση περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, εστιασμένες σε τεχνικές και εφαρμοσμένες γνώσεις. Παράλληλα, θα διεξαχθούν workshops με στόχο την πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων πάνω σε επιλεγμένα θέματα.
Επίσης, θα φιλοξενηθούν εικαστικές εκθέσεις σημαντικών φορέων του εξωτερικού. Το διάστημα πριν την υλοποίηση της συνάντησης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων Ζώων, στις 4 Απριλίου, με τη συνεργασία του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» θα διεξαχθεί ανοιχτός διαγωνισμός σχεδιασμού αφίσας για σπουδαστές γραφιστικής με θέμα «Τα Αδέσποτα Ζώα» και οι 50 αξιολογότερες συμμετοχές θα παρουσιαστούν σε έκθεση κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Τόσο ο διαγωνισμός όσο και η συνάντηση είναι υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3-13 Απριλίου 2014, σε επιλεγμένους εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Οι εκθέσεις θα εγκαινιαστούν το ίδιο διάστημα και θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Η είσοδος στις ομιλίες και στις εκθέσεις θα είναι ελεύθερη και τα workshops θα είναι δωρεάν.
H συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Made in Thessaloniki #3, μιας πρωτοβουλίας του free press Parallaxi και της δράσης «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς».
Υποβολή συμμετοχών στον διαγωνισμό εδώ
Περισσότερες πληροφορίες στο toolkitstartup.gr