Το Bauhaus στην Ελλάδα: Ο μύθος και η πραγματικότητα

Στο πλαίσιο της 100ής επετείου από την ίδρυση της Σχολής Bauhaus, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen διοργανώνουν ομιλίες, προβολές και εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Tο «Bauhaus στα 100» εξερευνά την κληρονομιά της πιο εμβληματικής σχολής art & design του περασμένου αιώνα στην αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό σχέδιο, τις τέχνες, τον χορό και την παιδαγωγική.

Διάλεξη: Παναγιώτης Τουρνικιώτης

Το Bauhaus στην Ελλάδα: Ο μύθος και η πραγματικότητα

Οι ιδέες και οι μέθοδοι του Bauhaus και των δασκάλων του έφτασαν νωρίς στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, με αρχιτέκτονες όπως ο Fred Forbat και ο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, και είχαν μικρή, αλλά σημαντική επίδραση σε άλλους αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για το Bauhaus επανήλθε εντονότερα στη δεκαετία του 1960, αποτελώντας τόσο πηγή έμπνευσης όσο και αντικείμενο μυθοποίησης για τις επόμενες γενιές. Σήμερα, 100 χρόνια μετά, μπορούμε να αποτιμήσουμε αυτή τη δημιουργική συνάντηση ιδεών.

Σχετικά με τον Παναγιώτη Τουρνικιώτη

Ο Παναγιώτης Τουρνικιώτης διδάσκει θεωρία της αρχιτεκτονικής και είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστορίας και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η διάλεξη “Το Bauhaus στην Ελλάδα: Ο μύθος και η πραγματικότητα” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00 στον Πύργο Βιβλίων EBE

Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.snfcc.org

, , ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση