Πως να τρελάνετε έναν γραφίστα σε 3 Βήματα

Βήμα 1:

Όταν θέλετε να τους στείλετε ένα αρχείο, φροντίστε να είναι φτιαγμένο σε κάποιο πρόγραμμα του Microsoft Office. Ακόμα και αν είναι εικόνα, φροντίστε να είναι μέσα σε κάποιο αρχείο Word ή Powerpoint αντί για ένα απλό jpeg. Μη ξεχάσετε να αλλάξετε την ανάλυση σε 72 dpi ώστε να χρειαστεί να επικοινωνήσουν ξανά μαζί σας προκειμένου να αναγκαστούν να ζητήσουν μια εικόνα υψηλότερης ανάλυσης. Όταν τους στείλετε την εικόνα “υψηλότερης” ανάλυσης, σιγουρευτείτε οτι το μέγεθος είναι τουλάχιστον 50% μικρότερο. Τέλος σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το email για την αποστολή εικόνων, που και που ξεχάστε τον όρο “επισύναψη”.

Βήμα 2:

Αν ο γραφίστας επιλέξει την Helvetica για το κείμενο, ζητήστε του την Arial!! Αν επιλέξει την Arial, ζητήστε την Comic Sans. Αν επιλέξει την Comic Sans, είναι ήδη τρελαμένος οπότε δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρακάτω.

Βήμα 3:

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να σας σχεδιάσει ένα έντυπο: Οι γραφίστες πάντα προσπαθούν να αφήσουν λευκό χώρο παντού. Μεγάλα περιθώρια, διάστιχα, γεισώματα κ.α. Θα σου πουν ότι το κάνουν για να είναι πιο ευανάγνωστο το κείμενό σας και να δείχνει η δουλεία πιο επαγγελματική. ΜΗ πιστέψετε σε κανένα από αυτά τα ψέματα!!! Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι για να βγει μεγαλύτερο το έντυπο. Μεγαλύτερο έντυπο – περισσότερες σελίδες- περισσότερα χρήματα για την εκτύπωση!! Αναρωτιέστε γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί σας μισούν!!! Επίσης τρώνε μικρά παιδάκια.. περισσότερα για αυτό άλλη φορά.

Φροντίστε λοιπόν να τους ζητήσετε να χρησιμοποιήσουν μικρότερα περιθώρια και μικρές, πολύ μικρές, πραγματικά μικρούλες γραμματοσειρές. Ζητήστε τους επίσης να χρησιμοποιήσουν πολλές διαφορετικές γραμματοσειρές. Αφού πληρώνετε, γιατί να μην έχετε όσο το δυνατό περισσότερα διαφορετικά στοιχεία; Extra bonus αν τους ζητήσετε να συμπεριλάβουν τις Comic Sans, Arial και Sand. Τέλος, ζητήστε εικόνες. Πολλές εικόνες (αν δεν γνωρίζετε σε τι μορφή θα πρέπει να τους τις στείλετε δείτε το Βήμα 1).

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Θα προσπαθήσουν να διαφωνήσουν και να υπερασπιστούν τις επιλογές τους, μην υποχωρήσετε!! Άλλωστε ο πελάτης έχει πάντα δίκιο…

,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση