Printing Awards 2022: Οι μεγάλοι νικητές της Τελετής Απονομής των βραβείων

Η Pressious Arvanitidis κατέκτησε την κορυφαία διάκριση

Στη 2η διοργάνωσή του, ο θεσμός των Printing Awards της BOUSSIAS ανέδειξε τις εταιρείες και τα έργα που ξεχώρισαν για την χρονιά που πέρασε στον κλάδο της σύγχρονης εκτύπωσης, των γραφικών τεχνών και της τυπογραφίας.

Οι εταιρείες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο σύνολο της αξιολόγησης και διακρίθηκαν, βραβεύθηκαν την 1η Δεκεμβρίου, στην Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Radisson Blu Park Hotel, Athens.

Η βραδιά αποτέλεσε μία γιορτή για τον κλάδο και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες δόθηκε η ευκαιρία σε σημαντικά στελέχη του χώρου να συναντηθούν και να επιβραβευθούν για τις επιτυχίες τους, με την παρουσία θεσμικών και ακαδημαϊκών. Για την ασφάλεια των παρευρισκομένων τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την Covid-19, ενώ για την είσοδο στον χώρο, είχε προηγηθεί έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και θερμομέτρηση.

Διακρίσεις

Την κορυφαία διάκριση για τη φετινή χρονιά, Printing Company of the Year, κατέκτησε η Pressious Arvanitidis. Gold βραβεία κατέκτησαν οι εταιρείες ΑΕΜΕΞ, BEL και Pressious Arvanitidis, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς βραβεύθηκαν επίσης οι εταιρείες Atlas Digital, B2B Solutions, Brother & Brother, Skag και Xerox Hellas. Τιμητικά βραβεία για τη συνολική τους προσφορά και δράση στον κλάδο έλαβαν η Κωνσταντίνα Λάντα-Ραυτοπούλου και ο Γεώργιος Βλάχος, καθώς επίσης και η νέα επιστήμων Γραφικών Τεχνών Ειρήνη Παύλου για το ερευνητικό της έργο, αλλά και η φοιτήτρια Μαρία Γιαλούρη για το έργο της Princess Lora.

Πολύ σημαντική για την αξία του θεσμού είναι η συμβολή του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, κυρίου Αναστάσιου Πολίτη, καθώς και των μελών που συνθέτουν την επιτροπή, η οποία αξιολόγησε τις υποψηφιότητες μέσα από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ο Πρόεδρος τη Επιτροπής σημείωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμα που έστειλε: «Για δεύτερη χρονιά βρισκόμαστε εδώ σε συνεργασία με την Boussias για την απονομή των Printing Awards. Έναν θεσμό που ξεκίνησε πολύ δυναμικά και συνεχίζεται, παρά την αντιξοότητα των συνθηκών, για να αναδείξει τις εταιρείες του κλάδου, τις καινοτομίες, την ευελιξία και την παραγωγικότητά του, όχι μόνο σε εμάς που γνωριζόμαστε, αλλά και σε αυτούς που δεν γνωρίζουν τι κάνουμε. Όπως συνηθίζω να λέω, δεν μας ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας, αν και το έργο μας είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Πολλές ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στα Βραβεία, καθώς και στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Γραφικών Τεχνών, την Helgramed, η οποία συνεισφέρει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του κλάδου».

Ακολούθως, ο ίδιος αναφέρθηκε στις εξελίξεις και τις προοπτικές της εκτύπωσης, των γραφικών τεχνών και της τυπογραφίας. Επεσήμανε τις ευκαιρίες που ανοίγει για τον κλάδο η συσκευασία, τα επόμενα χρόνια, αλλά και στον ρόλο που θα κληθούν να διαδραματίσουν οι επαγγελματίες του στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρόεδρος ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (Helgramed), Μάριος Τσιγώνιας, ο οποίος παρουσίασε το έργο της Ένωσης.

Χροηγοί Επικοινωνίας είναι το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών και η Τυπογραφία, ενώ Official Publication είναι το Marketing Week.

Αναλυτικά τις διακρίσεις και τα έργα που βραβεύθηκαν μπορείτε να δείτε στον πίνακα νικητών (www.printingawards.gr)

Θέλετε να μάθετε πρώτοι τα νέα του κλάδου μας;

, ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση