Poster for Tomorrow 2016: Κάνουμε τον Εξτρεμισμό Παρελθόν

Το Poster for Tomorrow, ο διεθνής διαγωνισμός αφίσας, επιστρέφει για το 2016 και ελπίζει να κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

Ο διαγωνισμός για το 2016 έχει θέμα «Make Extremism History» (Κάνουμε τον Εξτρεμισμό Παρελθόν).

Το brief μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, σε περισσότερες από 20 γλώσσες (συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής).

Οι συμμετοχές έχουν ανοίξει από τις 10 Μαρτίου και η τελική ημερομηνία υποβολής είναι η 10η Ιουλίου 2016. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Poster for Tomorrow  www.posterfortomorrow.org

Ανακοίνωση του Poster for Tomorrow


Poster for Tomorrow 2016: Μια κοινότητα για το αύριο.

Όπως όλοι γνωρίζετε, κάθε χρόνο τα τελευταία επτά χρόνια το poster for tomorrow εστιάζει σε ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, από την ελευθερία της έκφρασης ως το καθολικό δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη. Είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει και για την κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει μέσα σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι, από το 2009 ως σήμερα, τίποτα δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει. Πάρα πολλοί άνθρωποι ακόμα δεν πληρώνονται έναν δίκαιο μισθό, οι γυναίκες ακόμα δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άνδρες, και η θανατική ποινή συνεχίζει να επιβάλλεται σε πολλά μέρη του κόσμου.

Αν και δεν επιδιώκαμε να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα, νιώθουμε ότι για το 2016 πρέπει να υιοθετήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση.

Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των αφισών που λαμβάνουμε κάθε χρόνο δείχνει τη δυναμική της κοινωνικής επικοινωνίας. Μαζί,
καταφέραμε να αυξήσουμε την ενημερότητα του κοινού για τα ζητήματα με τα οποία ασχοληθήκαμε, και πέρα από το poster for tomorrow, η ανταπόκριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε γεγονότα όπως οι επιθέσεις στο Παρίσι δείχνει ότι η ισχυρή εικονογραφία, όταν προσφέρεται, συνασπίζει τους ανθρώπους.

Αυτό είναι ελπιδοφόρο – και αυτό χρειαζόμαστε το 2016, σε έναν κόσμο όπου τα σύνορα χάνουν όλο και περισσότερο τη σημασία τους. Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είμαστε ένας λαός. Ανεξάρτητα από το πού ζούμε, είμαστε όλοι εξίσου ανίσχυροι απέναντι στον πόλεμο ή την περιβαλλοντική καταστροφή. Είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε αυτόν τον κόσμο μαζί – και ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσουμε, ακόμα και να ευημερήσουμε, είναι να δουλέψουμε μαζί «για το αύριο».

Αν θέλουμε να σκεφτούμε ένα καλύτερο μέλλον, αυτό πρέπει να γίνει σε παγκόσμια κλίμακα. Πρέπει να απορρίψουμε τις πολιτικές της αντιπαράθεσης και να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με απόλυτους όρους σωστού και λάθους, εμείς εναντίον των άλλων.

Πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας μιλώντας και ακούγοντας ο ένας τον άλλο και αναλαμβάνοντας δράση για να καθορίσουμε το δικό μας μέλλον, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι οι κυβερνήσεις μας (που δεσμεύονται υπέρμετρα από εμπορικούς ή πολιτικούς περιορισμούς) δεν θα δράσουν αν εμείς δεν το απαιτήσουμε. Είναι αναγκαίο η αλλαγή να έρθει από κάτω: από εμάς.

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε έναν ειρηνικό κόσμο, όπου οι άνθρωποι θα είναι ισότιμοι και δεν θα διαχωρίζονται από ταμπέλες, εθνικότητες ή θρησκείες.

Γι’ αυτό θέλουμε να σας ζητήσουμε να διεκδικήσετε ενεργά έναν κόσμο όπου θα είμαστε όλοι πραγματικά ίσοι: αν αυτό δεν είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, τότε ποιο είναι;
Θέλουμε να μας βοηθήσετε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα ανθρώπων για το αύριο που θα συζητούν μεταξύ τους, θα θέτουν ερωτήματα, θα ακούν τις απαντήσεις και θα αναλαμβάνουν δράση. Μαζί.

Ελπίζουμε ότι θα είστε μαζί μας σε αυτή τη νέα κατεύθυνση.

Μπορεί να μην καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ελπίζουμε ότι κάποιος θα ακούσει. Παραφράζοντας αυτό που είχαμε πει στην πρώτη μας έκδοση, ένας άνθρωπος είναι μια αρχή – δέκα, χίλιοι άνθρωποι είναι ένα κίνημα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. 

Poster for Tomorrow 2016: Κάνουμε τον Εξτρεμισμό Παρελθόν

 

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση