Πως να τρελάνετε έναν γραφίστα σε 3 Βήματα (ακόμα)

Το άρθρο αυτό απευθύνεται σε πιθανούς πελάτες γραφιστών που αναζητούν καθημερινά τρόπους να τους τρελάνουν.

Αν το πρώτο μας άρθρο «Πως να τρελάνετε έναν γραφίστα σε 3 Βήματα» δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, μη πανικοβάλλεστε. Εμείς είμαστε εδώ και εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να ανακαλύψουμε ακόμα περισσότερα πράγματα που μπορούν να τρελάνουν τον –αγαπητό κατά τα άλλα – γραφίστα*.

1. Πρώτα δοκιμή και μετά πληρωμή

Ζητήστε του να σας στείλει τις προτάσεις του πριν τον «κλείσετε» για τη δουλειά. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ολοκληρωμένες προτάσεις, όχι δείγματα από προηγούμενες δουλειές του. Τι δηλαδή, γουρούνι στο σακί; Όοοοοχι!

2. Παζαρέψτε ασύστολα!

Στο μοναστηράκι δηλαδή γιατί «πιάνει»; Ξεκινήστε δηλώνοντας του πόσα εσείς θα θέλατε να δώσετε για τη δουλειά. Μη ξεχνάτε πως οι γραφίστες θα δούλευαν και τζάμπα για να «χτίσουν» το πολυπόθητο portofolio** τους.

3. Συγκρίνετε τις δουλειές του με δουλειές άλλου «συναδέλφου» του

Του Θανάση ντε, του ξαδέλφου σας που το photoshop το παίζει στα δάκτυλα. Κανονικά σε αυτόν θα τη στέλνατε την δουλειά αλλά αυτή τη περίοδο πνίγεται. Μη ξεχάσετε να αναφέρετε ότι δουλεύει παράλληλα ως υδραυλικός.

*αυτός που πατάει ένα κουμπί στο photoshop και σε 10 λεπτά ως δια μαγείας έχει τη μακέτα έτοιμη.
**αυτό ντε που βάζουν τις δουλειές τους. Portofolio πείτε το και μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

BONUS

Γραφίστρια;

Disclaimer: Το άρθρο «Πως να τρελάνετε έναν γραφίστα σε 3 Βήματα» είναι καθαρά χιουμοριστικό. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τις αντιδράσεις των γραφιστών σε περίπτωση που εφαρμόσετε τα παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα χιουμοριστικά άρθρα στη στήλη: Γραφίστες με χιούμορ

,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση