Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς 2021

Η Pantone ανακοίνωσε τα δύο χρώματα που θα επηρεάσουν τις τάσεις του 2021. Πρόκειται για ένα πάντρεμα δύο χρωμάτων που μεταδίδουν ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας.

Το PANTONE 17-5104 Ultimate Gray και το PANTONE 13-0647 Illuminating, είναι δυο ανεξάρτητα χρώματα που υπογραμμίζουν το πως διαφορετικά στοιχεία ενώνονται για να υποστηρίξουν το ένα το άλλο, πράγμα που εκφράζει απόλυτα την διάθεσή μας για το Χρώμα της χρονιάς 2021.

Pantone 2021
Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς 2021

Καθώς οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να οχυρωθούν με ενέργεια, σαφήνεια και ελπίζουν να ξεπεράσουν τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα, οι ενθουσιώδεις  και εντυπωσιακές αποχρώσεις ικανοποιούν την αναζήτησή μας για ζωτικότητα. Το PANTONE 13-0647 Illuminating είναι ένα λαμπερό και χαρούμενο κίτρινο χρώμα με ζωντάνια. Μια ζεστή κίτρινη απόχρωση που διαποτίζεται με ηλιακή ενέργεια. Το PANTONE 17-5104 Ultimate Grey είναι εμβληματικό, από στερεά και αξιόπιστα στοιχεία που είναι αιώνια και αποτελούν σταθερή βάση.

Pantone 2021
Χρώματα της χρονιάς 2021

«Η ένωση του διαχρονικού Ultimate Gray με το έντονο κίτρινο Illuminating στέλνει ένα μήνυμα θετικότητας σε συνδυασμό με ψυχικό σθένος. Πρακτικός και δυναμικός αλλά ταυτόχρονα ζεστός και αισιόδοξος, είναι ένας συνδυασμός χρωμάτων που δίνει ελπίδα και σθένος. Έχουμε ανάγκη να αισθανθούμε ενθάρρυνση και αισιοδοξία. Αυτό είναι βασικό για το ανθρώπινο πνεύμα», εξηγεί η Leatrice Eiseman, διευθύντρια του Ινστιτούτου Pantone.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης:

Λίγα λόγια για το Χρώμα της Χρονιάς της Pantone

Για περισσότερα από 20 χρόνια το Χρώμα της Χρονιάς της Pantone έχει επηρεάσει την ανάπτυξη προϊόντων και τις αγοραστικές αποφάσεις σε πολλές βιομηχανίες, όπως την μόδα, τα έπιπλα σπιτιού και τον βιομηχανικό σχεδιασμό, καθώς και τον κλάδος της συσκευασία προϊόντων και της γραφιστικής.

Η διαδικασία επιλογής του Χρώματος της Χρονιάς της Pantone (Pantone Color of the Year) απαιτεί προσεκτική εξέταση και ανάλυση τάσεων. Για την επιλογή του χρώματος κάθε χρονιάς, οι ειδικοί των χρωμάτων της Pantone εξετάζουν διεξοδικά τον κόσμο, αναζητώντας νέες χρωματικές επιρροές. Η εξέταση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει τη βιομηχανία ψυχαγωγίας και τις ταινίες προς παραγωγή, τις συλλογές τέχνης και τους νέους καλλιτέχνες, τη μόδα, όλους τους τομείς του σχεδιασμού, τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, καθώς και νέους τρόπους ζωής, παιχνίδια και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Οι επιρροές μπορεί επίσης να προέρχονται από νέες τεχνολογίες, υλικά, υφές και εφέ που επηρεάζουν το χρώμα, σχετικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης και ακόμη και επερχόμενες αθλητικές εκδηλώσεις που προσελκύουν παγκόσμια προσοχή.

Περισσότερες πληροφορίες για την Pantone μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της www.pantone.com

Δείτε επίσης: Χρώματα Pantone προηγούμενων ετών

, ,

Σχετικά με τον/την Grartist

Το Grartist είναι μια προσπάθεια συλλογής πληροφοριών που αφορούν στο επάγγελμα του γραφίστα, του τεχνολόγου γραφικών τεχνών, αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τον χώρο των γραφικών τεχνών γενικότερα.
Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Grartist →

Αφήστε μια απάντηση