Το νέο “LEXIKON της Συσκευασίας” είναι κοντά μας!

Η ανάγκη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της κατάλληλης – για κάθε προϊόν – συσκευασίας, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Ο διαρκής ανταγωνισμός και η επίδραση των τάσεων στην καταναλωτική συμπεριφορά σε παγκόσμιο επίπεδο, συντέλεσε στην αύξηση της κατανάλωσης νέων υλικών που οδήγησαν στον εμπλουτισμό με νέες εξειδικευμένες μορφές συσκευασίας, διαθέτοντας παράλληλα καινοτόμα χαρακτηριστικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων λέξεων και εννοιών που αφορούν στον κλάδο της συσκευασίας, τροποποιώντας την σχετική ορολογία.«Τι είναι η φλεξογραφία;, Τι είναι blister;, Τι είναι sleeve;, Compi–pack;, Masterbach;, Επένδυση UV;, Pop;»

Η βιβλιογραφία από ελληνικής πλευράς ανύπαρκτη: δύο- τρεις πολύ καλές προσπάθειες των περασμένων δεκαετιών και αυτό ήταν όλο.

Έτσι, ξεκίνησε μια προσπάθεια που διήρκησε χρόνια, ούτως ώστε να συγκεντρωθεί το ανάλογο υλικό για να ολοκληρωθεί με επιτυχία, το απόλυτο Λεξικό Συσκευασίας για την ελληνική αγορά.

Οι εμπνευστές και δημιουργοί αυτής της προσπάθειας είναι ο CEO της DK Consultants Δημήτρης Καραβασίλης που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο επί 2 δεκαετίες και ο Γιώργος Τριανταφύλλου, Εκδότης του διμηνιαίου free–press κλαδικού εντύπου “All Pack”.

Το LEXIKON της Συσκευασίας παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «Pack & Label Days 2018» που πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης στη ΔΕΘ – Θεσσαλονίκη.

ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Γιώργος Γιώνας – yonasdesign

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ – ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟΥ:

GRAPHCOM – ΛΥΣΕΙΣ ΨΥΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ / KONICA MINOLTA

Το φινίρισμα του εξωφύλλου με τοπικό βερνίκι & εφφέ χρυσοτυπίας πραγματοποιήθηκε στο ψηφιακό πιεστήριο MGI JETVARNISH 3DS & iFOIL-S

ΕΚΤΥΠΩΣΗ – ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ:

ΛΥΧΝΙΑ Α.Ε.

Το LEXIKON της Συσκευασίας είναι διαθέσιμο για αγορά στο packaginglexikon.com

, , , , , , ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση