IARIGAI & IC: Απόλυτη οργανωτική επιτυχία & σπουδαία επιστημονικά πορίσματα

Φωτογραφία (από αριστερά): Αντώνης Τσιγώνιας, Αναστάσιος Πολίτης, Γιώργος Γαμπρέλλης

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκαν τα ετήσια επιστημονικά συνέδρια των οργανισμών iarigai (International Association of Research Organizations for the Information, Media and Graphic Arts Industries)και IC (International Circle of Educational Institutes of Graphic-Media Technology and Management) που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω). Τα συνέδρια διοργανώθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών – HELGRAMED, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – GRAPHMEDLAB. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο συνέδρια αποτελούν από τα πρώτα παγκοσμίως που έγιναν δια ζώσης.

Στα συνέδρια, παρουσιάστηκαν πάνω από 50 επιστημονικές εισηγήσεις καθώς και οι εξαιρετικά σημαντικές παρουσιάσεις από τους κορυφαίους προσκεκλημένους ομιλητές. Πάνω από 120 επιστήμονες, τεχνολόγοι μηχανικοί, εκπαιδευτικοί και  εκπρόσωποι της βιομηχανίας των εκτυπώσεων και της παραγωγής συσκευασίας, συμμετείχαν στα δύο συνέδρια και στις εκδηλώσεις με φυσική παρουσία. Περίπου 50 συμμετέχοντες ήλθαν από το εξωτερικό, από περίπου 15 χώρες. 

Τόσο το 47ο ετήσιο συνέδριο του iarigai με τίτλο “Printing in the Digital Era“, με κύριο θέμα τις εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία των γραφικών τεχνών,  την εκτύπωση και τη συσκευασία στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, όσο και το52ο συνέδριο του IC με τίτλο “Print Education – Challenges in an Uncharted World“, με κύριο θέμα την έρευνα και τις σύγχρονες εξελίξεις στην εκπαίδευση στις γραφικές τέχνες – εκτυπώσεις και την συσκευασία προσδιόρισαν το σύγχρονο πεδίο των εξελίξεων και των καινοτομιών στη βιομηχανία και την έρευνα. 

Αναδείχθηκαν οι τεχνολογίες αιχμής καθώς και η αναγκαιότητα της σύγχρονης εκπαίδευσης στους κλάδους μας, ενώ οι παρουσιάσεις κατέδειξαν το σύγχρονο επιστημονικό, τεχνολογικό, επιχειρηματικό και εκπαιδευτικό πεδίο των κλάδων μας, σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κυκλική οικονομία και την αειφορία, τη σύγχρονη παραγωγή και το περιβάλλον στο οποίο καλείται να δραστηριοποιηθεί η σύγχρονη βιομηχανία των γραφικών τεχνών,  των εκτυπώσεων και της συσκευασίας στην εποχή μετά τον covid-19.

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών – HELGRAMED,  ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο με υψηλό ρίσκο, λόγω του covid-19 και της πανδημίας. Στην πορεία, διαπιστώθηκε ότι όλοι οι συνάδελφοι και συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν τη θέληση να συμμετέχουν με φυσική παρουσία. Με την απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων για την μη διάδοση του κορονοϊού και την άψογη οργάνωση, έγινε εφικτό να έλθει εις πέρας το έργο αυτό με ασφάλεια για όλους. Διαπιστώθηκε δε για ακόμη μία φορά ότι, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών έχει καταξιωθεί ως πλήρως αξιόπιστος συνεργάτης στο διεθνές επίπεδο κερδίζοντας τα εύσημα όλων για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση των διεθνών συνεδρίων.

Ως HELGRAMED , εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους ανθρώπους που αφιέρωσαν εθελοντικά τον χρόνο τους στη διοργάνωση, τους συνεργάτες,  τους φορείς και τους χορηγούς για την αμέριστη υποστήριξη και ολόπλευρη συμπαράσταση και βοήθεια στα συνέδρια, ώστε να είναι επιτυχημένα. Ειδικότερα οι ευχαριστίες μας απευθύνονται:

–  Σε ολόκληρη την οργανωτική ομάδα των μελών της HELGRAMED – πτυχιούχων της Τεχνολογίας των Γραφικών Τεχνών, μέλη της Ένωσης και εκπαιδευτικούς της κατεύθυνσης Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΠΑΔΑ, στους φοιτητές μας, στους φωτογράφους μας, καθώς και στην ομάδα των τεχνικών μας, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την βιντεοσκόπηση και παρουσίαση των συνεδρίων εξ αποστάσεως, για την εξασφάλιση της λειτουργίας των υποδομών και για τις απαραίτητες συνδέσεις με τους εξ’ αποστάσεως ομιλητές.

– Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ειδικότερα τον Πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και την Αντιπρύτανη Καθηγήτρια Κλειώ Σγουροπούλου.

– Στους προσκεκλημένους ομιλητές μας Έλληνες και ξένους και ειδικότερα τους:

Laetitia Reynaud, Intergraf,

Francois Martin, Bobst Group,

Matteo Micheli, XRite,

Axel Fischer, International Association of the Deinking Industry,

Θωμά Κατσαρό, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο,

Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, BEL Computers SA,

Enn Kerner, Sinapse Print Simulators και

Στέλιο Μανουσάκη, Bobst Group.

– Τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς των κλάδων και της βιομηχανίας των γραφικών τεχνών, εκτυπώσεων και συσκευασίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό (ενδεικτικά ΣΥΒΙΠΥΣ, ΣΕΜΕΕ, Fespa Hellas, ENOSIGRAF, INTERGRAF, EGIN, GCEA).

– Τον ειδικό τύπο των γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (Η Τυπογραφία, Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, graphicanews, grartist, Allpack).

– Τους συνεργάτες μας στις εκδηλώσεις  ( Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τους υπεύθυνους στους αρχαιολογικούς χώρους της Νεμέας και των Μυκηνών, τους υπεύθυνους του εστιατορίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, την εταιρεία FORLABELS και ειδικά τον κ. Αυγερινό Χατζηχρυσό για την επίσκεψη και πολλούς άλλους).

Iδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις των γραφικών τεχνών στην Ελλάδα και φυσικά στους χορηγούς μας!

Ειδικότερα ευχαριστούμε για την αμέριστη και πολύτιμη συμπαράσταση τις εταιρείες: 

 • ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ  – Εταιρεία της Philip Morris International
 • HEIDELBERG HELLAS
 • ΤSIMIS PRINTING AND PACKAGING
 • VERIDOS MATSOUKIS SA
 • X-RITE & Development SA
 • Pressious Arvanitidis SA
 • BOBST GROUP
 • BEL Computers SA                                                             
 • GRAPHCOM SA
 • FORLABELS SA – Packaging Applications
 • SKAG – TH. SKAGIAS SA
 • LAINAS Products SA
 • OMNICOM SA
 • DIAGRAMMA SA – Χρήστος Κουτρουδίτσος

Ως διοργανωτές, και έχοντας υπ’ όψη μας τα πολύ θετικά  σχόλια και τις άριστες εντυπώσεις όλων των συμμετεχόντων στα συνέδρια,  είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που για μία ακόμη φορά αναδείξαμε την Ελλάδα στο διεθνές πεδίο των κλάδων των γραφικών τεχνών, των εκτυπώσεων και της συσκευασίας, με την ικανότητα και την δυνατότητα διοργάνωσης με απόλυτη επιτυχία διεθνών επιστημονικών εκδηλώσεων.

Από τα συνέδρια και με τις επαφές με τους συναδέλφους επιστήμονες, τους φορείς της έρευνας,  τη βιομηχανία και την εκπαίδευση, προέκυψε το  άμεσο θετικό αποτέλεσμα, για δυναμικές συνεργασίες και ανάπτυξη κοινών έργων σε όλα τα επίπεδα, που ήδη άρχισαν να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται τους επόμενους μήνες με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για όλους (Πτυχιούχους, απόφοιτους και φοιτητές της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, εκπαιδευτικούς και συνεργάτες στην Κατεύθυνση Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής).

Για περισσότερες πληροφορίες για τα συνέδρια και τη HELGRAMED:
www.helgramed.gr, https://iarigai-ic-athens2021.org/, hegramed@gmail.gr

Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης,
Διευθυντής των Συνεδρίων
politismedia@gmail.com

, , ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση