Η FESPA αναβάλλει την έκθεσή της για τον Οκτώβριο του 2021

Οι διοργανωτές των παράλληλων εκθέσεων FESPA Global Print Expo και European Sign Expo ανακοίνωσαν την εκ νέου αναβολή τους.

Οι δύο εκθέσεις της FESPA που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2021, μεταφέρονται τον Οκτώβριο του ίδιου έτους με το εκθεσιακό κέντρο που θα τις φιλοξενήσει να παραμένει το ίδιο (RAI exhibition centre στο Άμστερνταμ).

Η απόφαση πάρθηκε μετά από ενημέρωση του εκθεσιακού κέντρου RAI ότι όλες οι διεθνείς εκθέσεις που ήταν προγραμματισμένες για το πρώτο τρίμηνο του 2021 έχουν μεταφερθεί στο δεύτερο τρίμηνο ή αργότερα. Αυτό αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τους περιορισμούς ταξιδιού που σχετίζονται με το COVID και τις ρυθμίσεις καραντίνας επισκεπτών στην Ολλανδία, καθώς και τον κίνδυνο ότι οι παράγοντες αυτοί θα μπορούσαν να συνεχίσουν να επηρεάζουν τους εκθέτες και τους επισκέπτες έως τις αρχές του 2021.  

Οι εκδηλώσεις της FESPA προγραμματίζονται εκ νέου για τον Οκτώβριο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2021 στις ίδιες αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου RAI. Η αναβολή έως τον Οκτώβριο χαίρει ισχυρής υποστήριξης από τη βάση των εκθετών, οι οποίοι κατανοούν τη σαφή λογική της αντιμετώπισης του κινδύνου ότι εκθέτες και οι επισκέπτες ενδέχεται να μην μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα στο Άμστερνταμ στις αρχές Μαρτίου 2021.

Ο Neil Felton, Διευθύνων Σύμβουλος της FESPA εξηγεί: «Η απόφαση να αναβάλλουμε την εκδήλωση για επτά μήνες δεν επηρεάζει τον ενθουσιασμό των εκθετών μας για μια ζωντανή έκθεση FESPA ως κινητήριος δύναμη ανάκαμψης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ούτε αντικατοπτρίζει ανησυχίες σχετικά με την παράδοση μιας ασφαλούς – από άποψη COVID – εκδήλωσης. Έχουν θεσπιστεί αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας με το RAI και είμαστε σίγουροι ότι προστατεύουμε τους εκθέτες και τους επισκέπτες μας στο μέγιστο βαθμό των ικανοτήτων μας».

Συνεχίζει: «Ωστόσο, η κατάσταση σχετικά με την διασυνοριακή μετακίνηση στην Ολλανδία είναι αβέβαιη σε αυτό το σημείο. Δεδομένου ότι οι εκθέτες μας είναι τώρα στο σημείο που πρέπει να κάνουν λεπτομερή εφοδιαστικά σχέδια και να αναλάβουν επιπλέον κόστη για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας, πιστεύουμε ότι το σωστό βήμα είναι να προχωρήσουμε στις ημερομηνίες έκτακτης ανάγκης του Οκτωβρίου 2021, επιτρέποντας σε εμάς και τους συμμετέχοντες να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Η πλειοψηφία των εκθετών στις Global Print Expo και European Sign Expo έχουν συμφωνήσει να μεταβιβάσουν τις συμβάσεις τους στις εναλλακτικές ημερομηνίες και αρκετοί προμηθευτές των οποίων οι εταιρικές πολιτικές τους εμπόδισαν να συμμετάσχουν τον Μάρτιο του 2021 έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να συμμετάσχουν ως εκθέτες στις εκδηλώσεις του Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της FESPA επισκεφτείτε το www.fespa.com.

Θέλετε να μάθετε πρώτοι τα νέα του κλάδου μας;

, , , , ,

Σχετικά με τον/την Grartist

Το Grartist είναι μια προσπάθεια συλλογής πληροφοριών που αφορούν στο επάγγελμα του γραφίστα, του τεχνολόγου γραφικών τεχνών, αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τον χώρο των γραφικών τεχνών γενικότερα.
Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Grartist →

Αφήστε μια απάντηση