Εργαστήρια Bauhaus για ενήλικες

Στο πλαίσιο της 100ής επετείου από την ίδρυση της Σχολής Bauhaus, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen διοργανώνουν ομιλίες, προβολές και εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Tο «Bauhaus στα 100» εξερευνά την κληρονομιά της πιο εμβληματικής σχολής art & design του περασμένου αιώνα στην αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό σχέδιο, τις τέχνες, τον χορό και την παιδαγωγική.

Επιστροφή στο εργαστήριο

Ο αρχιτέκτονας Walter Gropius, ιδρυτής της σχολής Bauhaus, υποστηρίζει στο μανιφέστο του ότι η τέχνη πρέπει να επιστρέψει στο εργαστήριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις εφαρμοσμένες τέχνες, τη γλυπτική και τη ζωγραφική, αλλά είναι όλες τμήματα του ίδιου οικοδομήματος.

H πρακτική άσκηση στα εργαστήρια αποτέλεσε τη βάση της εκπαίδευσης του Bauhaus, ενώ τεχνίτες και καλλιτέχνες δημιούργησαν έναν νέο κόσμο μέσα από τη συνεργασία τους. Γεωμετρικά σχήματα, γραμμές, γραμματοσειρές και χρώματα είναι τα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε νέες συνθέσεις με αναφορά στο Bauhaus. Γινόμαστε καλλιτέχνες και τεχνίτες την ίδια στιγμή, με σκοπό να ενώσουμε την πειθαρχία του τεχνίτη και την ελευθερία της τέχνης σε ένα δημιούργημα.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: MNP & Κατερίνα Παπαναγιώτου, ιδρυτικό μέλος, creative director της MNP και διευθύντρια του εργαστηρίου

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου | 19.00-21.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΕΒΕ και απευθύνονται σε ενήλικες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org (έως 25 συμμετοχές)

Έναρξη προεγγραφής τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 12.00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.snfcc.org

, , , ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση