drupa: Νέες ημερομηνίες για την διεθνή έκθεση γραφικών τεχνών

Η διεθνής έκθεση drupa που ήταν προγραμματισμένη για τις 16-26 Ιουνίου 2020 αναβλήθηκε.

Η έκθεση drupa θα πραγματοποιηθεί στις 20-30 Απριλίου του 2021. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Messe Düsseldorf ακολουθεί τη σύσταση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της Γερμανικής Κυβέρνησης να λάβει υπόψη τις αρχές του Ινστιτούτου Robert Koch κατά την αξιολόγηση του κινδύνου σημαντικών γεγονότων. Βάσει της σύστασης αυτής και της πρόσφατης σημαντικής αύξησης του αριθμού των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωναϊό (SARS-CoV-2), συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, η Messe Düsseldorf επανεξέτασε την κατάσταση. Εξάλλου, υπάρχει η γενική απόφαση που εκδόθηκε από την πόλη του Ντίσελντορφ στις 11 Μαρτίου 2020, όπου γενικά απαγορεύονται εκδηλώσεις με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες ταυτόχρονα.

«Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με τα γνωμοδοτικά μας συμβούλια και τις υποστηρικτικές ενώσεις», τονίζει ο Werner M. Dornscheidt, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Messe Düsseldorf GmbH. Αντικατοπτρίζει επίσης τις επιθυμίες των μεμονωμένων βιομηχανιών: «Ως συνεργάτης τους, κάνουμε αυτήν την στιγμή ό, τι μπορούμε για να μειώσουμε τις οικονομικές απώλειες που υπέστησαν οι εκθέτες μας».

«Η πόλη του Ντίσελντορφ ακολουθεί τις οδηγίες της κυβέρνησης και επιδιώκει να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωναϊού έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά», τονίζει ο Thomas Geisel, Δήμαρχος της πρωτεύουσας του Ντίσελντορφ και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της εμπορικής έκθεσης του Düsseldorf.

Η καθυστέρηση της εξάπλωσης του ιού όσο το δυνατόν περισσότερο είναι επίσης ένας δηλωμένος στόχος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI). Για την εκπλήρωση της ευθύνης της Messe Düsseldorf για την πρόληψη των κινδύνων, η εταιρεία έπρεπε κυρίως να ελαχιστοποιήσει τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης σε μαζικά γεγονότα. Τα μέτρα για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης σε μαζικά γεγονότα, τα οποία ορίζει σαφώς το Ινστιτούτο Robert Koch – όπως ο εξαερισμός του χώρου που αρμόζει στον κίνδυνο μόλυνσης, ο αποκλεισμός ατόμων από ομάδες κινδύνου και η εγκατάσταση ελέγχου εισόδου, ήταν πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθούν. Επίσης, ανάλογα μέτρα ήταν και είναι παράλογα λόγω της απρόβλεπτης ταχείας ανάπτυξης και του μεγέθους των διαφόρων εκδηλώσεων με έως και 60.000 συμμετέχοντες.

Ο πρόεδρος της Drupa κ. Claus Bolza-Schünemann συμφωνεί επίσης με αυτό:

«Η αναβολή της drupa ήταν αναπόφευκτη μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η απόφαση είναι σωστή και υπεύθυνη. Πολλοί εκθέτες ξεκινούν την υλικοτεχνική προετοιμασία τους από τα μέσα Μαρτίου. Η ανακοίνωση αυτή σχετικά με την αναβολή της έκθεσης επιτρέπει σε όλους τους ενεχόμενους να αντιδράσουν τώρα, να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους και να προετοιμαστούν για την νέα ημερομηνία της έκθεσης τον Απρίλιο του 2021. Ο ενθουσιασμός για το «αγκαλιάστε το μέλλον» παραμένει αμείωτος – και το 2021 ».

Ο Werner M. Dornscheidt εκφράζει την ικανοποίησή του για τη γενική συναίνεση και την ενθάρρυνση σε αυτή την ειδική κατάσταση: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εταίρους για την εξαιρετική συνεργασία τους για τη λήψη αυτών των δύσκολων και χρονοβόρων αποφάσεων. Είμαστε ευτυχείς που μέσω της συνεργασίας μας βρήκαμε ημερομηνίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να βοηθήσουμε όλους όσους επηρεάζονται από τα νέα δεδομένα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.drupa.com

Θέλετε να μάθετε πρώτοι τα νέα του κλάδου μας;

, , , , , ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση