Drupa 2021: Η διεθνής έκθεση γραφικών τεχνών ακυρώνεται

Η διεθνής έκθεση γραφικών τεχνών drupa 2021, μετά από την πρώτη της αναβολή λόγω της πανδημίας Covid-19, ακυρώνεται.

Οι διοργανωτές της έκθεσης εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από στενό διάλογο με τους εκθέτες και συνεργάτες της έκθεσης drupa 2021.

Ο Erhard Wienkamp, COO της Messe Düsseldorf αναφέρεται στην αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία, τόσο στους εκθέτες όσο και στους επισκέπτες:

«Η πανδημία προκάλεσε μεγάλη αβεβαιότητα μεταξύ των εκθετών και των επισκεπτών όσον αφορά την παρουσία τους στη drupa 2021. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι περιορισμοί στους προϋπολογισμούς έχουν επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στον κλάδο των Γραφικών τεχνών», εξηγεί ο κος Erhard Wienkamp. «Λάβαμε αυτήν την απόφαση σε συνεννόηση με τους συνεργάτες μας, οι οποίοι την υποστηρίζουν πλήρως, μετά από λεπτομερή εξέταση των τρεχουσών συνθηκών και των αναγκών του κλάδου».

Η Sabine Geldermann, Project Director Print Technologies, αναφέρει:

«Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η υποστήριξη του κλάδου με όποιον τρόπο μπορούμε ώστε να διατηρηθούν οι επαφές του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, να αναπτύξουμε περεταίρω την δικτύωσή του και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες πώλησης. Για το σκοπό αυτό, στο διάστημα που μεσολαβεί, θα διοργανώσουμε μια virtual εκδήλωση από τις 20 έως τις 23 Απριλίου που θα λειτουργήσει ως ένα επιπρόσθετο κανάλι πωλήσεων  για τους εκθέτες και επισκέπτες μας και παράλληλα θα τους επιτρέψει να κάνουν αξιόπιστους προγραμματισμούς».

Ο Claus Bolza-Schünemann, Πρόεδρος της König und Bauer και της drupa, χαιρετίζει την προσέγγιση αυτή:

«Μια εικονική εκδήλωση είναι η πιο σωστή μορφή εκδήλωσης την τρέχουσα περίοδο. Η συμμετοχή στη drupa υπό τις συνθήκες αυτές αποτελούσε μεγάλο ρίσκο για πολλούς εκθέτες, δεδομένων των μειωμένων αριθμών εξαγωγών και των κύκλων εργασιών, καθώς επίσης και των σημαντικών ταξιδιωτικών περιορισμών, τα οποία πιθανόν να επηρεάζουν τους επισκέπτες. Το νέο ψηφιακό φόρουμ είναι μια εικονική πλατφόρμα που παρέχει έναν αξιόπιστο πυλώνα και μια ευκαιρία να διατηρηθεί η επικοινωνία εντός του κλάδου έως το 2024».

virtual.drupa

Η πλατφόρμα drupa preview που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο προσφέρει μια πρώτη εντύπωση για το πώς θα μοιάζει η «virtual.drupa». Οι διοργανωτές θα δώσουν στις εταιρείες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και τις καινοτομίες τους ουσιαστικά, καθώς και να διατηρήσουν τις υπάρχουσες επαφές και να δημιουργήσουν νέες μέσω της δυνατότητας matchmaking. Επιπλέον, το πρόγραμμα των συνεδρίων των πέντε  hot spots της drupa θα παρέχει βασικά κίνητρα και θα καθορίσει την ημερήσια διάταξη για μια διαδικτυακή μεταφορά γνώσεων. Για παράδειγμα, διεθνείς ομιλητές από κάθετες αγορές θα παρουσιάσουν success stories των τεχνολογιών του μέλλοντος στο Cube, περιγράφοντας το μέλλον της βιομηχανίας μας.

Οι εγγραφές για την virtual.drupa θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2021. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ψηφιακές υπηρεσίες και τους όρους συμμετοχής θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.drupa.com.

(photo: Messe Düsseldorf/ctillmann)

Θέλετε να μάθετε πρώτοι τα νέα του κλάδου μας;

, , , , , ,

Σχετικά με τον/την Grartist

Το Grartist είναι μια προσπάθεια συλλογής πληροφοριών που αφορούν στο επάγγελμα του γραφίστα, του τεχνολόγου γραφικών τεχνών, αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τον χώρο των γραφικών τεχνών γενικότερα.
Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Grartist →

Αφήστε μια απάντηση