drupa 2020: βασικές τάσεις στη βιομηχανία εκτύπωσης

Η έκθεση drupa – η νούμερο ένα έκθεση για τις τεχνολογίες εκτύπωσης – θα καθορίσει τις βασικές τάσεις στην παγκόσμια βιομηχανία εκτύπωσης από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου 2020.

Με πολλούς εκθέτες να έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, η drupa τονίζει τη μοναδική της θέση ως την πιο σχετική και σημαντική πλατφόρμα για την παγκόσμια βιομηχανία εκτύπωσης. Περίπου 1.800 εκθέτες από 50 χώρες αναμένεται να εμφανιστούν στη drupa 2020.

Η Ευρώπη παρουσιάζει ισχυρή παρουσία μεταξύ των εθνών που συμμετέχουν ως εκθέτες, με κορυφαίες 5 χώρες τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ιταλία, την Κίνα και τη Μεγάλη Βρετανία. Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις όλων των τύπων, από παγκόσμιους παράγοντες της βιομηχανίας μέχρι και φιλόδοξες μικρές επιχειρήσεις και πολλά υποσχόμενες start-ups. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη λίστα με τους εκθέτες, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, στο www.drupa.com

Η drupa για ακόμη μια φορά θα καταλάβει όλες τις διαθέσιμες αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου Messe Düsseldorf.

Η έκθεση θα προβάλει προϊόντα και υπηρεσίες από έξι βασικές κατηγορίες:

  1. Προεκτύπωση / Εκτύπωση
  2. Τεχνολογίες Premedia / Multichannel
  3. Μετεκτύπωση / Μετατροπή / Συσκευασία
  4. Μελλοντικές Τεχνολογίες
  5. Υλικά
  6. Εξοπλισμός / Υπηρεσίες / Υποδομή

Η Sabine Geldermann, Διευθύντρια της drupa και Υπεύθυνη Τεχνολογιών Εκτύπωσης στο Messe Düsseldorf, είναι πεπεισμένη ότι η έκθεση θα επιδείξει δυναμισμό και καινοτόμες δυνατότητες σε ολόκληρη την εκτυπωτική βιομηχανία: «η drupa αντιπροσωπεύει τεχνολογίες αιχμής και λύσεις που φτάνουν στις στοχευμένες ομάδες σε ένα ευρύ φάσμα αγορών. Έχει γίνει ολοφάνερο τα τελευταία χρόνια ότι η ελκυστικότητα των προϊόντων εκτύπωσης αυξάνεται καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται σταθερά. Η εκτύπωση κατακτά νέες διαστάσεις με απτά στοιχεία, καινοτόμα υλικά και τεχνικές φινιρίσματος που εμπλέκουν τις αισθήσεις – με τρόπους άγνωστους πριν λίγα χρόνια – προσφέροντας μια εντελώς νέα εμπειρία. Επιπλέον, παγκόσμιες τάσεις όπως η κυκλική οικονομία, η τεχνητή νοημοσύνη, η οικονομία πλατφόρμας και οι συνδεδεμένοι καταναλωτές (connected consumers) είναι δυνάμεις που θα έχουν αυξανόμενη επιρροή στις διαδικασίες της βιομηχανίας».

Οι ποικίλες μεγατάσεις θα έχουν το προβάδισμα στη drupa με ειδικά φόρουμ ή «Hot Spots» όπως τα: drupa cube, dna – drupa next age, touchpoint packaging, touchpoint 3D fab+print και touchpoint textile. Αυτά θα λειτουργήσουν ως χώροι μεταφοράς γνώσεων και ανταλλαγής εμπειριών που αντικατοπτρίζουν την ικανότητα και τη δημιουργικότητα του κλάδου.

drupa cube: εκπαίδευση – συμμετοχή – ψυχαγωγία

drupa cube
photo: Messe Düsseldorf/ctillmann

Το drupa cube, το συνέδριο και το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Αίθουσα 6, εστιάζει στην καινοτόμο δύναμη της εκτύπωσης και τις διαφορετικές εφαρμογές της σε ποικίλες βιομηχανίες και τομείς της ζωής. Οι εκδηλώσεις αφορούν τεχνολογίες όπως τα τυπωμένα ηλεκτρονικά, τις δημιουργικές πολυκαναλικές εφαρμογές και τη χρήση της ψηφιακής εκτύπωσης σε συμβατικά τμήματα, όπως η συσκευασία και οι κάθετες αγορές. Ταυτόχρονα, η διεπιστημονική προσέγγιση του drupa cube γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των δημιουργικών γραφείων, των ιδιοκτητών εμπορικών σημάτων και της βιομηχανίας σε πολλές αγορές.

Στους ομιλητές δεν περιλαμβάνονται μόνο εκθέτες, αλλά και ηγέτες σε θέσεις λήψης αποφάσεων από άλλες βιομηχανίες, οι οποίοι από κοινού θα δείξουν πώς η διεπιστημονική σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε καινοτομίες.

, , , , , ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση