Δουλεύοντας στο Photoshop 1.0

Adobe Photoshop – το πιο γνωστό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας φέτος έκλεισε τα 27 του χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν το 1987, όταν ο  Τόμας Κνολ, ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που εμφάνιζε εικόνες σε αποχρώσεις του γκρίζου (grayscale) σε μονοχρωματικό περιβάλλον. Αυτό το πρόγραμμα, το οποίο ονόμασε Display, τράβηξε την προσοχή του αδερφού του Τζον Κνολ, ο οποίος πρότεινε στον Τόμας να αναπτύξει ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Τα δύο αδέρφια συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν το πρόγραμμα, το οποίο ονόμασαν ImagePro.

Αργότερα το ίδιο έτος, ο Τόμας μετονόμασε το πρόγραμμα του σε Photoshop. Επειτα από συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρία σαρωτών Barneyscan, 200 αντίγραφα του προγράμματος διανεμήθηκαν μαζί με μερικούς σαρωτές.   Στη συνέχεια, τα δύο αδέρφια παρουσίασαν το πρόγραμμα στην Adobe, η οποία αποφάσισε να αγοράσει την άδεια να διανείμει το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 1988. Η επόμενη έκδοση του προγράμματος, η Photoshop 1.0, κυκλοφόρησε το 1990 αποκλειστικά για συστήματα Macintosh.  

Πολλά έχουν αλλάξει από την έκδοση 1.0 του Photoshop μέχρι σήμερα.

Δείτε στο video τις αντιδράσεις 8 επαγγελματιών του Photoshop που χρησιμοποιούν την έκδοση αυτή. Kάποιοι για πρώτη φορά και άλλοι μετά από 27 περίπου χρόνια.

Πως θα σας φαινόταν να δουλεύατε στην έκδοση αυτή;
Αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω…

Διαβάστε επίσης: Η γραφιστική πριν το Photoshop

Ακολουθήστε το Grartist στο facebook

, , ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση