Σχεδιάζοντας το μέλλον: Design Thinking για έφηβους

Στο πλαίσιο της 9ης διοργάνωσης του συνεδρίου ψηφιακής δημιουργικότητας, Digitized 2019, πραγματοποιείται ένα πραγματικά ενδιαφέρον workshop για εφήβους με τίτλο «Σχεδιάζοντας το μέλλον: Design Thinking για έφηβους»

Πόσες φορές έχετε χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή που αν και είναι χρήσιμη, αισθάνεστε σαν να προοριζόταν για κάποιον άλλο; Πόσες φορές έχετε σκεφτεί «Αν το σχεδίαζα εγώ αυτό, θα το έκανα πολύ καλύτερο / πιο όμορφο / απλούστερο»; Ο σχεδιασμός μιας εφαρμογής για κινητά ή ενός προϊόντος είναι εύκολη. Ο σχεδιασμός μιας ενδιαφέρουσας, διασκεδαστικής, συναρπαστικής εφαρμογής που μιλάει στο κοινό της, δεν είναι. Εάν βάλετε ένα εφηβικό ακροατήριο στην εξίσωση, τότε η εργασία γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Το Design Thinking είναι μια μεθοδολογία για τη δημιουργία νέων και καινοτόμων ιδεών και για την επίλυση προβλημάτων, η οποία είναι εφαρμόσιμη σε όλες τις πτυχές της ζωής. Επικεντρώνεται στην κατανόηση των εμπλεκόμενων ατόμων, των μοναδικών συνθηκών που συνδέονται με κάθε κατάσταση, παράγοντας δημιουργικές, καινοτόμες λύσεις προσαρμοσμένες στις πραγματικές ανάγκες των χρηστών.

Στόχος του workshop

Στόχος του workshop είναι να δημιουργήσει μελλοντικούς πρωτοπόρους, φέρνοντας το Design Thinking στις σχολικές αίθουσες. Μέσω ενός πρακτικού, διασκεδαστικού και διαδραστικού εργαστηρίου, οι έφηβοι μαθητές μπορούν να βιώσουν τη «μαγεία» του Design Thinking και να σχεδιάσουν τις δικές τους εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν πολύτιμες δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση, η δυνατότητα συνεργασίας, η αντιμετώπιση της ασάφειας και, φυσικά, της δημιουργίας.

Ο Αβραάμ Λίνκολν είπε: «Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψετε το μέλλον σας είναι να το δημιουργήσετε».

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν σχεδιάζοντας το!

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, 10.00 – 17.00 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 -14 ετών.

Το κόστος συμμετοχής είναι στα 20€
Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ

Χώρος διεξαγωγής: Alba Graduate Business School, The American College of Greece, Ξενίας 6, Αθήνα, Τ.Κ. 115 28.

Περισσότερες πληροφορίες για το workshop «Σχεδιάζοντας το μέλλον: Design Thinking για έφηβους» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου ψηφιακής δημιουργικότητας Digitized 2019

, , , ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση