6ο ICTVC: Συζητάμε προτεραιότητες | Αναπτύσσουμε τον κλάδο

Στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2016 το Ινστιτούτο Μελέτης και Έρευνας της Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Πρόγραμμα Γραφικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας οργανώνουν το 6ο ICTVC – Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας με θέμα “Συζητάμε προτεραιότητες | Αναπτύσσουμε τον κλάδο”. Τα εργαστήρια που θα προηγηθούν του Συνεδρίου (5 και 6 Ιουλίου) καθώς και οι εκθέσεις, θα αποτελέσουν για μια ακόμη φορά σημαντικό μέρος της διοργάνωσης.

Το ICTVC έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που εξερευνούν θέματα τυπογραφίας και οπτικής επικοινωνίας. Από το ξεκίνημά του, τον Ιούνη του 2002, άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για την έρευνα, την εκπαίδευση και την πρακτική σε σχέση με την οπτική γλώσσα, συμμετέχουν στο συνέδριο.

Το ICTVC προσελκύει ομιλητές υψηλού επιπέδου από διαφορετικούς χώρους, που οι διαδρομές τους συναντώνται στο πεδίο του τυπογραφικού σχεδιασμού. Αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνεδρίου.

Συζητάμε προτεραιότητες | Αναπτύσσουμε τον κλάδο

Η οπτική επικοινωνία αποτελεί πλέον καθιερωμένο γνωστικό αντικείμενο με διαρκή άνθηση της επαγγελματικής πρακτικής, ποικίλα εκπαιδευτικά συστήματα, κριτική έρευνα, τοπικά και διεθνή συνέδρια και διαγωνισμούς, εξειδικευμένα περιοδικά και ακαδημαϊκή βιβλιογραφία. Σε μια πληθώρα πεδίων, η οπτική επικοινωνία εισέρχεται σε περίοδο δυναμικής ανάπτυξης. Για τους παραπάνω λόγους απαιτούνται στρατηγικές αποφάσεις, καθορισμός προτεραιοτήτων για δράση, καθώς και αποσαφήνιση των σχέσεων με συγγενικούς χώρους απασχόλησης.

Το 6ο ICTVC θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Όπως πάντα, μια σειρά από ενδιαφέροντα εργαστήρια θα προηγηθούν του κυρίως συνεδρίου (στις 5 και 6 Ιουλίου) και οι εκθέσεις θα αποτελέσουν σημαντική παράμετρο της διοργάνωσης.

Εργαστήρια

Letterpress | 5 & 6 Ιουλίου
Σχεδιασμός Αλφαβήτων | 5 & 6 Ιουλίου
Replica’s Screen Printing Workshop | 5 & 6 Ιουλίου
Bookmaking | 5 & 6 Ιουλίου
Interaction & User Experience Design | 5 & 6 Ιουλίου

Η προπώληση των εισιτηρίων για το 6ο Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας & Οπτικής επικοινωνίας έχει ξεκινήσει. 

Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας επισκεφτείτε το http://www.ictvc.org/2016/el/registration

6ο ICTVC

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση