2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών & 4ο Θερινό Εργαστήριο

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και το 4ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα πραγματοποιηθούν από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2020 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED) και τη FESPA Hellas, με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Επιστημονικώς Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αντιπρύτανης Καθηγητής Μηνάς Πασχόπουλος και μέλη: ο επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών & τ. Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών Γεώργιος Βλάχος, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας Νίκος Αναστασόπουλος, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης Ουρανία Σταθοπούλου, ο Πρόεδρος της HELGRAMED Δρ. Μάριος Τσιγώνιας και η Πρόεδρος της FESPA Hellas κα Φοντίνα Λομβαρδιά.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η επίτευξη ακαδημαϊκών και κοινωνικών συγκλίσεων και συνεργασιών στο διεπιστημονικό σημείο συνάντησης Τεχνών, Γραμμάτων, Πολιτισμού, Τεχνολογιών και Επιστημών. Στα θεματικά πεδία του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται η Ιστορία, η Τυπογραφία, οι Σύγχρονες Τεχνολογίες Γραφικών Τεχνών, οι Εκτυπώσεις, τα Υλικά των Γραφικών Τεχνών και η Συσκευασία.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής και Ιδρυτής του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Πλουμίδης και ο Ειδικός Διαχείρισης Χρώματος της FESPA κος Graeme Richardson Locke.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Κυριακή 28 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020. Απευθύνεται σε Επιστήμονες και Επαγγελματίες των Γραφικών Τεχνών και της Συσκευασίας, Ιστορικούς της Τέχνης και της Τυπογραφίας, Βιβλιοθηκονόμους, Τεχνολόγους Υλικών, Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Βιομηχανικούς Σχεδιαστές, αλλά και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο για τις γραφικές τέχνες, τις εκτυπώσεις και την τυπογραφία.

4ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών

Το 4ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 2 έως και το Σάββατο 4 Ιουλίου 2018. Αποτελεί τη συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων των Θερινών Εργαστηρίων Γραφικών Τεχνών, που διεξάγονται κάθε χρόνο στο Μουσείο Τυπογραφίας & Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι θεματικές περιοχές του περιλαμβάνουν τα αντικείμενα: της Μεταξοτυπίας, της Χαρακτικής (Χαλκογραφίας), της Τυπογραφίας και της Διαχείρισης Χρώματος* και απευθύνεται σε φοιτητές και πτυχιούχους Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολόγους Γραφικών Τεχνών, Γραφίστες και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

Για το Πρόγραμμα (δήλωση συμμετοχής και άλλες πληροφορίες) του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του 4ου Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.graphicarts-ioannina.gr).

Περισσότερες Πληροφορίες:

Γεώργιος Βλάχος, gvlachos@uniwa.gr
Ουρανία Σταθοπούλου, urania.sta@gmail.com
Νίκος Αναστασόπουλος, nanastas@cc.uoi.gr
Μάριος Τσιγώνιας tsigonias@yahoo.gr

*Το εργαστήριο Διαχείρισης Χρώματος απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε επαγγελματίες του χώρου και θα γίνει υπό την αιγίδα της FESPA από τον Graeme Richardson Locke και τους συνεργάτες του.

Θέλετε να μάθετε πρώτοι τα νέα του κλάδου μας;

, , , , ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση