Φεστιβάλ Ι LOVE GRAPHIC: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

Ι LOVE GRAPHIC | 29 Μαΐου 2016 
Το πρώτο φεστιβάλ γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας στην Κύπρο!!!

Tο πρώτο Φεστιβάλ της ιστοσελίδας I love graphic www.ilovegraphic.net η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να λειτουργήσει ως παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ των καλλιτεχνών και των ανθρώπων των Γραφικών Τεχνών και της Οπτικής Επικοινωνίας, προσφέροντας βήμα για να εκθέτουν τη δουλειά τους και να δημοσιοποιούν τις απόψεις τους, άρχισε να μετρά αντίστροφα.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με την Τέχνη της Οπτικής Επικοινωνίας, δημιουργώντας ένα ελεύθερο πεδίο έκφρασης και αλληλεπίδρασης γι αυτό και γιορτάζοντας τα πρώτα της γενέθλια προσκαλεί τους φίλους της γραφιστικής αλλά και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν γι αυτήν, στις 29 Μαίου, στο Σκαλί Αγλαντζιάς.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου  Αγλαντζιάς Κώστα Κόρτα όπως και του Συμβουλίου Νεολαίας Αγλαντζιάς.

Στο πλαίσιό του πραγματοποιείται διαγωνισμός αφίσας και Motion Design. «Ζωγράφοι» της νέας τεχνολογίας, γραφίστες, εικονογράφοι,  motion designers, καθώς και φοιτητές δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημιακών σχολών κλήθηκαν να οπτικοποιήσουν την άποψή  τους στο θέμα +κίνηση.

Τα καλύτερα από τα υποβληθέντα έργα, όπως θα τα κρίνει ειδική επιτροπή θα αποτελέσουν το υλικό για μια μεγάλη έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ από το δήμαρχο Αγλαντζιάς.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης διαλέξεις, προβολή κινουμένων γραφικών από το International Motion Festival-Cyprus και άλλα παράλληλα δρώμενα.
«Μαζί με το Philip De Castan,  Ένας από τους πρώτους γραφίστες στην Κύπρο» τιτλοφορείται η ομιλία του γνωστού γραφίστα Φίλιππου Ντε Καστάν ο οποίος «έγραψε ή καλύτερα σχεδίασε ιστορία στο χώρο».

«Τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα και πως κατοχυρώνονται» ένα θέμα το οποίο απασχολεί όσους ασχολούνται με το χώρο και ενδιαφέρει γενικότερα όλους, θα αναλύσει νομικός Μαρίνος Κλεάνθους.

Αγάπα τον πλησίον σου τιτλοφόρησε τη δική του ομιλία στο φεστιβάλ ο Γιάννης Καρλόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε το ταξίδι του στη γραφιστική με τις σπουδές του στο Tμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Tεχνών κ΄ Kαλλιτεχνικών Σπουδών του TEI Aθήνας το 1984. Μεταξύ άλλων εργάστηκε στις γιγαντοαφίσσες κινηματογράφου και αγιογραφίες εκκλησιών, σχεδίασε βιβλία, περιοδικά, καταλόγους, εταιρικές ταυτότητες, καταστήματα, συσκευασίες.
Και σημειώνει: στις μέρες μας, το συναίσθημα της αγάπης προς αλλήλους και κατ’ επέκτασιν προς τα έργα τους (στην περίπτωσή μας, προς το graphic design) φαντάζει παραπάνω από επίκαιρο και επιτακτικό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2016
Το πρόγραμμα του Ι LOVE GRAPHIC, του πρώτου φεστιβάλ γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας στην Κύπρο περιλαμβάνει:

2:30 – 3:30: εγγραφή

3:40 – 4:00: καλωσόρισμα  από την ομάδα του i love graphic

4:00 – 4:30: Μαρίνος Κλεάνθους | Τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα και πως κατοχυρώνονται.

4:40 – 5.20 «Μαζί με το Philip De Castan, Ένας από τους πρώτους γραφίστες στην Κύπρο»

Διάλειμμα για καφέ

6:00 – 6:30  Γιάννης Καρλόπουλος  |  Αγάπα τον πλησίον σου
Δήμητρα Εγγλέζου |  International Motion Festival, Cyprus – IMF

7:30 Εγκαίνια έκθεσης αφίσας και motion design με θέμα “+Κινηση” από το δήμαρχο Αγλαντζιάς Κώστα Κόρτα.


Στο πλαίσιο  του Φεστιβάλ και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης αφίσας και motion design, το κοινό θα μπορεί να πληροφορηθεί για τα τμήματα γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας των πανεπιστημίων της Κύπρου.

Για την παρακολούθηση των διαλέξεων πρέπει να γίνει κράτηση.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ilovegraphic.net

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση