Το Mandela Poster Project στη Θεσσαλονίκη

Τον Μάιο του 2013, μια ομάδα σχεδιαστών της Νότιας Αφρικής είχε την ιδέα να γιορτάσει τη ζωή του Nelson Mandela μέσα από μια συλλογή 95 αφισών από όλο τον κόσμο, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη συνεισφορά του Madiba στην ανθρωπότητα.

Η ανεξάρτητη ομάδα εθελοντών, γνωστή σήμερα ως “Mandela Poster Project Collective”, παρείχαν τον χρόνο και την εμπειρία τους για να κάνουν αυτήν την εξαιρετική ιδέα πράξη. Σε 60 ημέρες περισσότερες από 700 αφίσες υποβλήθηκαν από σχεδιαστές από πάνω από 70 χώρες.

Απο τη συλλογή επιλέχθηκαν 95 αφίσες (ο αριθμός αντιπροσωπεύει τα 95 χρόνια ζωής του Madiba), οι οποίες θα εκτίθενται σε όλο τον κόσμο και στο τέλος θα δημοπρατηθούν από το Nelson Mandela Children’s Hospital Trust ώστε να αντλήσει κεφάλαια για την λειτουργία του.

H πρώτη Πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Mandela Poster Project στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλες τις αφίσες σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενηθεί στο Toolkit Startup από τις 4-13 Απριλίου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες στο toolkitstartup.gr

Ανάμεσα στις 95 επιλεγμένες αφίσες συναντάμε και 4 ελληνικές συμμετοχές ( Aimilios Galipis, Chris Tsevis, Maria Papaefstathiou και Theo Kontaxis).

Δείτε και τις 95 αφίσες στο www.creativeweek.pro/view.html

Εμείς με τη σειρά μας να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση