Το πρώτο φεστιβάλ γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία!

Ι LOVE GRAPHIC
Το πρώτο φεστιβάλ γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία!
Το ραντεβού για την επόμενη χρονιά ανανεώθηκε!!!

Μια πολύ μεγάλη πύλη επικοινωνίας για όσους ασχολούνται με θέματα γραφικών τεχνών και οπτικής επικοινωνίας άνοιξε με την πραγματοποίηση του πρώτου Φεστιβάλ της ιστοσελίδας I love graphic www.ilovegraphic.net στο Σκαλί Αγλαντζιάς. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των πρώτων γενεθλίων της σελίδας σε συνεργασία με το International Motion Festival-Cyprus (Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Γραφικών- Κύπρου)  και τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου  Αγλαντζιάς όπως και του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου.

Παλιοί γραφίστες, σύγχρονοι γραφίστες, καθηγητές γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας, φοιτητές, υποψήφιοι φοιτητές άλλα και απλοί άνθρωποι τους οποίους ενδιαφέρει το θέμα, συγκεντρώθηκαν σε μια υπέροχη αίθουσα όπου άκουσαν, είδαν, ρώτησαν, αντάλλαξαν απόψεις, έμαθαν, έλυσαν απορίες και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο επόμενο φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ περιλάμβανε διαλέξεις, προβολή κινουμένων γραφικών από το International Motion Festival-Cyprus και άλλα παράλληλα δρώμενα.

Στο πλαίσιό του πραγματοποιήθηκε έκθεση αφίσας και Motion Design. «Ζωγράφοι» της νέας τεχνολογίας, γραφίστες, εικονογράφοι,  motion designers, καθώς και φοιτητές δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημιακών σχολών κλήθηκαν να οπτικοποιήσουν την άποψή  τους στο θέμα +κίνηση.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν όλα τα πανεπιστήμια του τόπου τα οποία ασχολούνται με τη γραφιστική και οπτική επικοινωνία, δημόσια και ιδιωτικά.

Μίλησαν ο γνωστός γραφίστας Φίλιππος Ντε Καστάν, με τίτλο «Μαζί με το Philip De Castan, έναν από τους πρώτους γραφίστες στην Κύπρο», ο νομικός Μαρίνος Κλεάνθους ανέλυσε τα πνευματικά δικαιώματα και πως αυτά κατοχυρώνονται ενώ ο ελλαδίτης γραφίστας Γιάννης Καρλόπουλος, τιτλοφόρησε τη δική του ομιλία στο φεστιβάλ «αγάπα τον πλησίον σου» σημειώνοντας ότι στις μέρες μας, το συναίσθημα της αγάπης προς αλλήλους και κατ’ επέκτασιν προς τα έργα τους (στην περίπτωσή μας, προς το graphic design) φαντάζει παραπάνω από επίκαιρο και επιτακτικό.

Το μεγάλο στοίχημα το οποίο η σελίδα είχε βάλει με τη δημιουργία της, να φέρει δηλαδή σε επαφή το ευρύ κοινό με την Τέχνη της Οπτικής Επικοινωνίας, δημιουργώντας ένα ελεύθερο πεδίο έκφρασης και αλληλεπίδρασης κερδήθηκε. Δε μένει όμως μέχρι εδώ. Η της ιστοσελίδα I love graphic www.ilovegraphic.net θα συνεχίσει  το δρόμο της οπτικής επικοινωνίας με πολλές άλλες δράσεις. Τα καλύτερα έρχονται!

Φωτογραφικό υλικό από το φεστιβάλ:

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση