Σε τι βαθμό καθορίζει το χρώμα ένα λογότυπο

Βλέποντας ξαφνικά ένα λογότυπο, που υπάρχει στη ζωή σας για χρόνια, με διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων μπορεί να αποδειχτεί πολύ ενοχλητικό. Πώς όμως η αλλαγή του χρώματος αλλάζει το μήνυμα που μεταδίδει το λογότυπο;

Σε ένα πρόσφατο πείραμα, η Βραζιλιάνα γραφίστρια Paula Rupolo αντάλλαξε τους συνδυασμούς χρωμάτων λογοτύπων ανταγωνιστικών προϊόντων, αποκαλύπτοντας πολλά για τη δύναμη των Pantone επιλογών των σχεδιαστών στον καθορισμό της ταυτότητας. «Τα χρώματα είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε σε ένα λογότυπο, είναι η πληροφορία που φτάνει ταχύτερα στο μυαλό μας” αναφέρει. “Στη συνέχεια, το μυαλό επεξεργάζεται το σχήμα, τα εικονίδια ενός λογότυπου και την γραμματοσειρά”.

Για να ανατρέψει αυτό το πρώτο κύμα αναγνώρισης, η Rupolo μετέτρεψε το κόκκινο λογότυπο των McDonald ‘s στο φυτικό οικολογικό πράσινο χρώμα της Subway. Η Yahoo πήρε τα χρώματα του ουράνιου τόξου της Google και η Google μετατράπικε σε goth με μωβ και μαύρο χρώμα.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα λογότυπα “θύματα” του πειράματος. Το μυαλό σας δύσκολα προσαρμόζεται στις αλλαγές και σίγουρα η πρώτη σας σκέψη θα είναι “Τι συμβαίνει εδώ;”.

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση