Πρώτο Φεστιβάλ οπτικής επικοινωνίας «I love graphic» Μαζί μας και τα Πανεπιστήμια!

Η 29η Μαίου πλησιάζει, το Πρώτο Φεστιβάλ Οπτικής Επικοινωνίας I love graphic το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σκαλί Αγλαντζιάς μπήκε στην τελική ευθεία, το πρόγραμμα της πολύ σημαντικής αυτής μέρας συμπληρώνεται και οι συμμετέχοντες αυξάνονται.

Το μεγάλο στόχο, να φέρει δηλαδή σε επαφή το ευρύ κοινό με την Τέχνη της Οπτικής Επικοινωνίας, δημιουργώντας ένα ελεύθερο πεδίο έκφρασης και αλληλεπίδρασης γι αυτό φαίνεται να κερδίζεται μια και το ενδιαφέρον μεγαλώνει.

Και αυτό συμπεραίνεται από τη συμμετοχή ανώτερων και ανώτατων σχολών οι οποίες ασχολούνται με την οπτική επικοινωνία. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Eυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Alexander College είναι κάποια από αυτά.

Στο πλαίσιό του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός αφίσας και Motion Design. «Ζωγράφοι» της νέας τεχνολογίας, γραφίστες, εικονογράφοι,  motion designers, καθώς και φοιτητές δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημιακών σχολών κλήθηκαν να οπτικοποιήσουν την άποψή  τους στο θέμα +κίνηση.

Τα καλύτερα από τα υποβληθέντα έργα, όπως τα έκρινε ειδική επιτροπή θα αποτελέσουν το υλικό για μια μεγάλη έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ από το δήμαρχο Αγλαντζιάς υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η όλη εκδήλωση.

Διαλέξεις επωνύμων, προβολή κινουμένων γραφικών από το International Motion Festival-Cyprus και άλλα παράλληλα δρώμενα συμπληρώνουν το πρόγραμμα.

Με  γνώμονα τη θέση ότι «Το design δημιουργεί κουλτούρα, η κουλτούρα διαμορφώνει τις αξίες και οι αξίες καθορίζουν το μέλλον» η ιστοσελίδα I love graphic  στοχεύει να γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια μαζί με τους φίλους  της γραφιστικής τέχνης και οπτικής επικοινωνίας γι αυτό και προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να βρεθούν στις 29 του μήνα στο Σκαλί Αγλαντζιάς.

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση