Πρόσκληση σε Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας ή Βίντεο μικρής διάρκειας “Like, άρα Υπάρχω”

Στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ “Ι LOVE GRAPHIC” με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και  σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου, η ιστοσελίδα Ι LOVE GRAPHIC προκηρύσσει  διαγωνισμό δημιουργίας Αφίσας ή Βίντεο μικρής διάρκειας με θέμα “Like, άρα Υπάρχω”.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

1. Αντικείμενο Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός αναφέρεται σε φοιτητές κρατικών και ιδιωτικών σχολών της Κύπρου, οι οποίοι φοιτούν στους κλάδους Γραφικών Σπουδών και σε μαθητές και μαθήτριες όλων των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Κύπρου οι οποίοι ακολουθούν συναφείς κλάδους αλλά και σε φοιτητές κρατικών και ιδιωτικών σχολών της Κύπρου, που φοιτούν στους κλάδους Γραφικών Σπουδών.
Οι φοιτητές- φοιτήτριες καθώς και οι μαθητές, μαθήτριες, θα διαγωνιστούν στη δημιουργία Αφίσας ή Βίντεο μικρής διάρκειας με θέμα “Like, άρα Υπάρχω”.
Το θέμα επιλέγηκε κατόπιν έντονου προβληματισμού με αφορμή τις «ανεξέλεγκτες» διαστάσεις τις οποίες έχει προσλάβει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της προβολής όλων σχεδόν των πτυχών της ζωής των συνδρομητών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τις ανάλογες θετικές αλλά ειδικότερα αρνητικές επιπτώσεις.

Ταυτόχρονα θα αποτελέσει πεδίο προβληματισμού για το πώς οι έφηβοι και οι νέοι, αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους, έναν κόσμο στον οποίον καλούνται καθημερινά να δράσουν και να αντιδράσουν.

2. Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό

1. Ο διαγωνισμός είναι Παγκύπριος.
2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές όλων των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών που εδρεύουν στην Κύπρο αλλά και φοιτητές που φοιτούν στους κλάδους Γραφικών Σπουδών στην Κύπρο.
3. Όλα τα έργα των συμμετεχόντων (αφίσες και βίντεο) θα πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ilovegraphic1@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.
4. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι και δυο διαφορετικές προτάσεις.

3. Γενικά χαρακτηριστικά αφίσας / βίντεο

Κάθε αφίσα/ βίντεο θα πρέπει να προσεγγίζει το θέμα με τρόπο απλό και ευανάγνωστο. Ειδικότερα, τα βασικά σημεία τα οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τη δημιουργία αφίσας/ βίντεο είναι:
1. Η πρωτοτυπία και η λιτότητά τους στον σχεδιασμό. 2. Η μοναδικότητα και η αυθεντικότητά τους στη σύλληψη. 3. Η εύκολη απομνημόνευση από το κοινό.
Σημ. Η αφίσα/ βίντεο να μην έχει ξαναχρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

4. Τεχνικές προδιαγραφές για το σχεδιασμό της κάθε αφίσας

Η αφίσα να αποσταλεί σε μορφή PDF ή JPEG, σε μέγεθος Α3.

5. Τεχνικές προδιαγραφές για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους

Η διάρκειά τους να μην ξεπερνάει τα 30 δευτερόλεπτα. Αποδεκτά είδη: ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες κινουμένων σχεδίων και ταινίες stop motion animation. Format ταινίας: H264, MPEG4

1. Οι προτάσεις/συμμετοχές θα εξετασθούν από ειδική επιτροπή. Οι επιτροπές θα απαρτίζονται από διαφορετικά μέλη για την ομάδα των μαθητών και άλλη για τους φοιτητές.
2. Στους πρώτους νικητές ανά κατηγορία  θα δοθούν βραβεία αξίας μέχρι 2000 ευρώ

Η επίσημη παρουσίαση των έργων που θα διακριθούν και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθούν στις 27 Απριλίου 2018 στο Πολιτιστικό χώρο “Σκαλί” στην Αγλατζιά.

Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση ilovegraphic1@gmail.com και στο τηλέφωνο 99537687 (για την κατηγορία αφίσας) και στο τηλέφωνο 99537939 (για την κατηγορία βίντεο)

Διαγωνισμός Δημιουργίας Αφίσας ή Βίντεο μικρής διάρκειας “Like, άρα Υπάρχω”

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση