Νέα σεμινάρια μεταξοτυπίας από τις Λούπες

Νέα σεμινάρια μεταξοτυπίας από τις Λούπες για τη νέα σεζόν.

Ένα σεμινάριο για τις βασικές αρχές του τυπώματος με την τεχνική της μεταξοτυπίας, που απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.

Η μεταξοτυπία είναι μια εξελιγμένη μέθοδος στένσιλ. Με συνεργούς μας το φως και τη σκιά και σύνεργα μας το τελάρο, τη σπάτουλα και τα μελάνια τυπώνουμε την εικόνα μας πιο γρήγορα και από φωτοτυπικό (!) και επιπλέον σε ευφάνταστες επιφάνειες όπως χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, δέρμα, ξύλο κ.α. Τα χρώματα είναι έντονα και δυνατά, τα περιθώρια πειραματισμού απεριόριστα και γι’ αυτό τα τυπώματα τόσο ξεχωριστά.

Είναι μια διαδικασία δημιουργική, διασκεδαστική και φιλική στο λάθος και στο τυχαίο και δεν απαιτεί πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Στα σεμινάρια βλέπουμε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία, από την προετοιμασία της εικόνας μέχρι το τελικό τύπωμα. Ο κάθε συμμετέχων θα τυπώσει μια εικόνα της επιλογής του που θα αποτελείται από δύο χρώματα.
Τα μελάνια που χρησιμοποιούμε είναι υδατοδιαλυτά, φιλικά προς το περιβάλλον και ιδανικά για χαρτί και ύφασμα. Μαθαίνουμε να τυπώνουμε με τον απλούστερο τρόπο, έτσι ώστε μετά να μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία ακόμα και στο σπίτι!

Που απευθύνεται:

Μπορεί να ενδιαφέρει γραφίστες, εικονογράφους, εικαστικούς, σχεδιαστές υφασμάτων, αρχιτέκτονες αλλά και οποιονδήποτε θέλει να ανακατευτεί με μελάνια, τελάρα και σπάτουλες και να πειραματιστεί.

Περιγραφή μαθημάτων:

Μάθημα 1: Γνωριμία με τα υλικά, ιστορία της μεταξοτυπίας, τρόποι επεξεργασίας εικόνας και μετατροπή της σε φιλμ (ψηφιακά ή στο χέρι) και προετοιμασία τελάρου
Μάθημα 2: Εμφάνιση τελάρου και τύπωμα
Μάθημα 3 & 4: Τύπωμα και τεχνικές, αποκατάσταση τελάρου

Δύο τμήματα των 6 ατόμων, 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις

Τμήμα Σαββάτου: 2, 9, 16 και 23/11
Ωράριο, 11:00 – 16:00.

Τμήμα Τετάρτης: 6, 13, 20 και 27/11
Ωράριο 17:00 – 22:00.

Κόστος:

190€ ή early bid 170€ αν κλείσετε τη θέση σας μέχρι τις 22/10!
(οι κρατήσεις θέσεων γίνονται με κατάθεση προκαταβολής, 70€)

Συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά* και ΦΠΑ 24%
*Το κόστος των υλικών περιλαμβάνει: μελάνια (υδατοδιαλυτά), φωτογραφική emulsion, καθαριστικά, αναλώσιμα και 20 χαρτιά. Επίσης εκτός από τα 20 χαρτιά πού διαθέτουμε, ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να κάνει 20 ακόμα τυπώματα σε διάφορες επιφάνειες της επιλογής του πχ. t shirt, plexiglass, χαρτόνι, ύφασμα, ξύλο κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο loupeslou@gmail.com ή στείλτε μήνυμα στην σελίδα Λούπες στο facebook www.facebook.com/loupesprinting

, , ,

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση