Λευκωσία: Η Πόλη της Ουτοπίας

“Λευκωσία, η πόλη της Ουτοπίας”, είναι ο τίτλος της έκθεσης που περιλαμβάνει τα διακριθέντα έργα που προέκυψαν από τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωσε το Graphic Stories Cyprus.

Στον διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος 101 σχεδιαστές από 23 χώρες από όλο τον κόσμο. Το δημιουργικό σκεπτικό του διαγωνισμού σε σχέση με τη σχεδίαση της αφίσας, στηρίχθηκε στον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα των οχυρωματικών τειχών της Λευκωσίας και στις βασικές αρχές της ουτοπικής θεμελίωσης μιας κοινωνίας που αποτυπώνονται στο σχεδιασμό της αναγεννησιακής Λευκωσίας. Το θέμα του διαγωνισμού, αλλά και η αντίστοιχη έκθεση αποτελούν δράσεις που έχουν ως γενικότερο στόχο μέσα από τους συμβολισμούς του σχεδίου των οχυρωματικών τειχών της Λευκωσίας να προβάλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις τέχνες και την αρχιτεκτονική μιας πόλης που υπήρξε αλλά και παραμένει μέχρι τις μέρες μας ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, τεχνών και γραμμάτων και που μπορεί να ατενίζει ένα μέλλον χωρίς τείχη και χωρίς σύνορα.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το “Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου”, στην αίθουσα “Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη”. Τα εγκαίνια της έκθεσης καθώς και η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, μετά το πέρας των προγραμματισμένων διαλέξεων. Τα βραβεία των νικητών χορηγούν η Τράπεζα Κύπρου και η Ελληνική εταιρία γραμματοσειρών Parachute fonts. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο αξιότιμος Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.graphicstoriescyprus.com

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση