Λάθη που κάνουν οι γραφίστες με τους πελάτες: Μη τήρηση προθεσμιών

Υπάρχουν μερικά λάθη που, αν κάνετε, μπορούν να καταστρέψουν για τα καλά την συνεργασία σας με κάποιον πελάτη.

Ας μη ξεχνάμε πως, οι πελάτες, είναι και αυτοί άνθρωποι και μπορούν να δείξουν κατανόηση σε περιπτώσεις όπως προβλήματα υγείας, αργοπορία σε κάποιο ραντεβού λόγω κίνησης ή αν εκφράσετε κάπως έντονα την γνώμη σας για κάτι. Σε ένα πράγμα όμως δεν θα δείξουν κατανόηση. Στη μη τήρηση των προθεσμιών.

Γι’αυτόν τον λόγο, η μη τήρηση των προθεσμιών αξίζει μια θέση στην σειρά των άρθρων με τίτλο “Λάθη που κάνουν οι γραφίστες με τους πελάτες

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πελάτες θέτουν προθεσμίες που απαιτούν να τηρηθούν αυστηρά και αυτό γιατί είτε έχουν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα το οποίο πρέπει να ακολουθήσουν ή πιέζονται από κάποιον τρίτο. Η μη τήρηση των προθεσμιών αυτών μπορεί να τινάξει στον αέρα τον προγραμματισμό ενός ολόκληρου έργου.

Πως όμως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα τηρήσετε τις προθεσμίες που σας δόθηκαν για μία δουλειά;

Παρακάτω ακολουθούν μερικές μικρές συμβουλές:

  • Θέστε την προθεσμία σε συνεργασία με τον πελάτη. Το γεγονός ότι σας προσέλαβε για να κάνετε μια δουλειά δεν σημαίνει πως δεν έχετε λόγο όσον αφορά την προθεσμία παράδοσής της. Η συνεργασία με πελάτες που θέλουν να έχουν έτοιμη την δουλειά “χθες” δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης. Οπότε σε περιπτώσεις όπου εξαρχής ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις προθεσμίες, λέμε “όχι” στη δουλειά.
  • Αποφασίστε μαζί με τον πελάτη για τις προθεσμίες της δουλειάς. Βοηθήστε τον πελάτη να κατανοήσει τον χρόνο που χρειάζεται μια δουλειά προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι ποιοτικά. Συμβιβαστείτε σε προθεσμίες που εξυπηρετούν και τις δύο πλευρές και τηρήστε τες.
  • Αφού συμφωνήσετε για την τελική προθεσμία στην οποία η δουλειά θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί, σχεδιάστε μια λίστα με mini προθεσμίες στις οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί κομμάτια της δουλειάς. Αυτές οι mini προθεσμίες ισχύουν για εσάς αλλά και για τους πελάτες σας.
  • Στις προθεσμίες που προτείνετε υπολογίστε επιπλέον χρόνο για τις δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν. Γιατί είναι βέβαιο πως όλο και κάτι θα προκύψει στην πορεία, είτε αυτό είναι κάποιο προσωπικό πρόβλημα, πρόβλημα με άλλο πελάτη, ατυχίες με τον εξοπλισμό σας ή και άλλες πολλές “εκπλήξεις”. Θα πρέπει να είστε πάντα προετοιμασμένοι γι’αυτές.

ΔΕΙΤΕ όλα τα Λάθη που κάνουν οι γραφίστες με τους πελάτες

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση