Εξοικονομήστε αλλάζοντας γραμματοσειρά

Περιτριγυρισμένοι από γραμματοσειρές σχεδόν σε κάθε δεδομένη στιγμή της ζωής μας, έχουμε μάθει να επιλέγουμε βάσει αισθητικής αυτή που θα χρησιμοποιήσουμε για τις εργασίες μας. Αυτό που όμως δεν έχουμε σκεφτεί οι περισσότεροι, είναι ότι κάποιες από τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούμε είναι πιο ακριβές σε ότι αφορά το κόστος της μελάνης.

Ένας 14χρονος από την Πενσιλβάνια, μελέτησε έναν τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων για την σχολική μονάδα του, καταλήγοντας σε ένα πραγματικά αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

Ύστερα από έρευνες, ο Suvir Mirchandani, παρατήρησε πως η χρήση της γραμματοσειράς «Times New Roman» ήταν επιζήμια για το σχολείο του, ενώ αντιθέτως η «Garamond» μπορούσε να μειώσει τα ετήσια έξοδα μελάνης, κατά 25% (εξοικονομώντας 21.000 δολάρια), καθώς είναι πιο αχνή και τα γράμματα πιο λεπτά.

Η Garamond είναι μια γραμματοσειρά που έχει αντέξει δεκάδες χρόνια και χρησιμοποιείται πάρα πολύ στα έντυπα, αλλά όχι τόσο πολύ στο Διαδίκτυο. Αυτό, γιατί τα counters της είναι πολύ μικρά και κλειστά για την οθόνη, αλλά για βιβλία και έντυπα, είναι ιδιαιτέρως αποδοτική. Κοινώς, συμφέρει.

Όταν δημοσίευσε την έρευνα του στο Journal for Emerging Investigators (JEI), επιθεώρηση του Harvard,ένας από τους υπεύθυνους τον παρότρυνε να ασχοληθεί και με τον «πραγματικό κόσμο». Έτσι υπολόγισε εκ νέου τα συνολικά οφέλη της αλλαγής για την αμερικανική κυβέρνηση, καταλήγοντας σε μείωση των εξόδων κατά 136 εκ δολάρια ανά χρόνο.

Ωστόσο, τόνισε στο CNN, πως εάν υιοθετούσαν την νέα γραμματοσειρά και άλλες πολιτείες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν ακόμη 237 εκ δολάρια, συνολικά δηλαδή 370 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση