Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές του δεύτερου Φεστιβάλ I LOVE GRAPHIC

Η Παγκόσμια Ημέρα Γραφιστικής (Graphic Design) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Απριλίου, με κύριο στόχο να αναδείξει το σημαντικό ρόλο του γραφιστικού σχεδίου και των δημιουργών του στη δημόσια ζωή και επειδή η γραφιστική υπάρχει παντού γύρω μας, η ιστοσελίδα Ι LOVE GRAPHIC τη γιορτάζει, με την έναρξη του δεύτερου Φεστιβάλ Ι lOVE GRAPHIC.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Απριλίου και 5 Μαΐου 2018 στο Σκαλί Αγλαντζιάς. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου και του Συμβουλίου Νεολαίας Aγλαντζιάς και γίνεται  σε συνεργασία με το International Motion Festival-Cyprus (Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Γραφικών-Κύπρου).

Παράλληλα με τη στήριξη του Κυπριακού Υπουργείου Παιδείας και πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός αφίσας και βίντεο μικρής διάρκειας.

Τρεις μέρες γεμάτες γραφιστικές εμπειρίες

Η ιστοσελίδα Ι LOVE GRAPHIC για μια ακόμη  φορά, έχει τη χαρά να φιλοξενήσει καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου από Κύπρο και Ελλάδα.

Μαζί μας από Ελλάδα ο διεθνούς φήμης γραφίστας Δημήτρης Παπάζογλου. O Δημήτρης Παπάζογλου, έγινε ιδιαίτερα γνωστός στη γραφιστική κοινότητα, αλλά και την ευρύτερη αγορά της γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας όταν το 2004 σε ηλικία μόλις 27 ετών κατέκτησε το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ (τότε ως “Μanografiκ”) διατηρώντας μέχρι και σήμερα ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης. Στην πορεία της καριέρας του κατάφερε να έχει  πελάτες και να δημιουργήσει την οπτική εικόνα για σημαντικούς οργανισμούς και εταιρείες, όπως το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Δημητρίων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Chandelier NYC, η Euroleaue Basketball, η Εstablished NYC, το Chicago Design Museum, η Tate Modern / Λονδίνο, το ίδρυμα Fondazzjoni Kreattività / Βαλέτα, το European Lab / Παρίσι, oι New York Times,  Nike WHQ  και άλλα.

Μαζί μας θα είναι επίσης ο πανεπιστημιακός Κλήμης Μαστορίδης ο οποίος εδώ και τέσσερις δεκαετίες εργάζεται στο χώρο του τυπογραφικού σχεδιασμού και της εκδοτικής παραγωγής. Ως πρόεδρος της «AlterVision, τυπογραφία και οπτική επικοινωνία”, γενικός διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Τυποφιλία» και διευθυντής των «Εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας» οργάνωσε και επέβλεψε μεγάλο αριθμό έργων οπτικής γραφικής επικοινωνίας για κρατικούς οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρίες και πρωταγωνίστησε στην ελληνική τυπογραφική εκπαίδευση και έρευνα μέσω της συγγραφής βιβλίων, της έκδοσης ενός διεθνούς περιοδικού, και της πραγματοποίησης σημαντικών συνεδρίων. Από το 1998 εκδίδει και διευθύνει το περιοδικό Υφέν, βήμα για την τυπογραφία και είναι συγγραφέας των βιβλίων Θέματα αναπαραγωγής και εκτύπωσης: εγχειρίδιο γραφικών τεχνών (νέα έκδοση 2010) και Casting the Greek newspaper (1999).

Από τη διαφημιστική εταιρεία “Appios Communications” έχουμε την τιμή να μας μιλήσει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αντρέας Αππιος. Η “Appios Communications” προσφέρει υπηρεσίες στρατηγικού branding και οπτικής επικοινωνίας, με σκοπό να βοηθήσει τα brands των πελατών της να στοχεύσουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται και να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους με ουσιαστικό και χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Με τίτλο «Ποιο είναι το δημιουργικό που κρατά την ομορφιά και οδηγεί σε πωλήσεις, ο κύριος Παντελής Βλαδιμήρου, Διευθυντής της εταιρεία Webarts, θα μιλήσει για  το Digital Marketing και το User Experience στα online μέσα τα οποία έφεραν νέα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και επικοινωνούμε με τους χρήστες. Ο γραφίστας σήμερα πρέπει να είναι σε θέση να καταλήγει σε ένα τέλειο δημιουργικό χωρίς συμβιβασμούς, εφαρμόζοντας τις παραμέτρους των νέων δεδομένων. Θα μπορούμε να εφαρμόσουμε τεχνικές με τις οποίες η γραφιστική μας δημιουργία μπορεί να καταλήξει στην εφαρμογή των στόχων του πελάτη μας, τις πωλήσεις.

O Παντελής Βλαδιμήρου, προερχόμενος ακαδημαϊκά από την Πληροφορική, έχει συνδυάσει την τεχνολογία, το μάρκετινγκ και το δημιουργικό σε επιτυχημένες στρατηγικές πολλών οργανισμών στη Κύπρο. H Webarts σήμερα εξυπηρετεί 170 και πλέον πελάτες στον τομέα του Web Design και Digital Marketing. Μερικοί από αυτούς είναι οι Zorbas, Alpha Bank, Dimco, Peletico, Cyprus Airport Duty Free, Euroblinds, KEO, ΙΜΗ, Lifetime και άλλοι.

Ο Παναγιώτης Καμασιά θα αναπτύξει πόσο σημαντικό είναι να ξέρουμε τι είναι το colour separation, πως το dot gain επηρεάζει την ποιότητα της εκτύπωσης αλλά πως ετοιμάζουμε σωστά ένα file για offset printing.  O Παναγιώτης Καμασιά Σπούδασε Graphic and Advertising Design στο Frederick Institute of Technology στη Λευκωσία. Είναι certified instructor από την Aρχή Aνάπτυξης Aνθρώπινου Δυναμικού στη διδασκαλία Photoshop και social media. Εργάζεται ως marketing manager σε ποδοσφαιρική ομάδα και παράλληλα είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Infinity Social Media Services η οποία ασχολείται με online marketing, social media strategy και web development. Εργάστηκε σε διάφορες διαφημιστικές εταιρίες ως γραφίστας. Ήταν ιδιοκτήτης της εταιρίας Square Dot C.T.P. Services η οποία δραστηριοποιόταν στον τομέα του διαχωρισμού χρωμάτων (pre-press).

Στη πορεία του συνεργάστηκε με μεγάλους οίκους όπως τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, Ελληνική τράπεζα, Δήμος Λευκωσίας, Δήμος Λεμεσού, Afxants, Bio search, Υπουργείο παιδείας, Γεώργιος Πέτρου Pharmaceutical κ.α

Τέλος μαζί μας, θα έχουμε την χαρά να είναι η Ενωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ). Η ΕΓΕΚ είναι η επίσημη ένωση των γραφιστών και εικονογράφων Κύπρου που εργοδοτούνται από εταιρείες και οργανισμούς ή ενεργούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή είναι εκπαιδευτικοί στον τομέα της γραφιστικής ή/και εικονογράφησης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ilovegraphic.net

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση