Αγώνες Νέων Σχεδιαστών 2016

Το περιοδικό GR DESIGN προκηρύσσει διαγωνισμό έργων οπτικής επικοινωνίας υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (ΕΓΕ). Ο διαγωνισμός αυτός αφορά τους νέους δημιουργούς από 21 έως 33 ετών, που θέλουν να προβάλλουν τη δουλειά τους και να αναγνωριστεί το ταλέντο τους. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει, έως την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, με  κόστος 5€ ανά έργο, σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής. Το GR DESIGN στηρίζοντας τους νέους δημιουργούς θα επιβραβεύσει, με σχετικούς επαίνους, όλους όσους τα έργα τους θα προκριθούν από την κριτική επιτροπή.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα να υποβάλει απεριόριστα έργα οπτικής επικοινωνίας ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων. Τα υποβαλλόμενα έργα μπορεί να ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

-Εκδόσεις (Βιβλία, Περιοδικά, Εφημερίδα)
-Λογότυπο – Εταιρική Ταυτότητα
-Αφίσα
-Εικονογράφηση
-Συσκευασία
-Έντυπο
-Διαφημιστική Καταχώρηση
-Ψηφιακές εφαρμογές
-Infographics
-Βιομηχανικό σχέδιο
-Σπουδαστικές εργασίες
-Γενική κατηγορία
-Φλίππερ

Η επιλογή των έργων, που θα υποβληθούν, είναι ελεύθερη είτε αυτά έχουν κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά είτε όχι.

Επιπλέον, στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι σπουδαστές ή οι απόφοιτοι (μέχρι και δύο χρόνια) των σχολών γραφιστικής, οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν μέχρι και δύο εργασίες τους. Οι εργασίες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα συμπεριληφθούν στην έκθεση μαζί με τα υπόλοιπα έργα που θα προκριθούν.
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη διοργάνωση πρέπει να ενημερώσουν και να στείλουν ηλεκτρονικά τη φόρμα συμμετοχής. Η υποβολή των έργων γίνεται ηλεκτρονικά, ταυτόχρονα με τη συμπλήρωση των στοιχείων της φόρμας συμμετοχής.
H προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016. Το περιοδικό διατηρεί το δικαίωμα παράτασης της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης ή αναβολής του διαγωνισμού.

Οι νικητές θα βραβευθούν στην τελετή απονομής που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μουσείο Μπενάκη με είσοδο ελεύθερη το Σάββατο 23 Απριλίου 2016. Τα διακριθέντα έργα θα εκτεθούν στην αίθουσα του Μουσείου (Πειραιώς 138) για 15 ημέρες και θα υπάρξει σχετικό αφιέρωμα στο νέο τεύχος του περιοδικού.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ & ΕΠΑΘΛΟ 1500€
Στους φετινούς ΑΓΩΝΕΣ το περιοδικό gr design προκηρύσσει και έναν επιπλέον διαγωνισμό, παράλληλα με τις κατηγορίες των ΑΓΩΝΩΝ.
Το θέμα είναι δημιουργία εξωφύλλου βιβλίου σε πλήρη ανάπτυξη (εξώφυλλο, ράχη, οπισθόφυλλο) για το βιβλίο με τίτλο «Φλίππερ» του συγγραφέα Κώστα Καλφόπουλου.

Το βιβλίο θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει με το εξώφυλλο που θα διακριθεί.
Η δουλειά «Φλίππερ» θα ολοκληρωθεί και με την αφίσα που θα επικοινωνεί το παραπάνω βιβλίο.

Οι αφίσες «Φλίππερ» μαζί με τις υπόλοιπες αφίσες των ΑΓΩΝΩΝ θα έχουν νικητή, στον οποίο θα απονεμηθεί έπαθλο από την ALPHA BANK με ανάθεση αφίσας της τράπεζας και αμοιβή 1500 ευρώ.

Τις προδιαγραφές της μακέτας και της αφίσας του βιβλίου «Φλίππερ» μπορείτε να τις βρείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των αγώνων agones.grdmagazine.gr

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση