Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας, μέσα στο πνεύμα της ιδιαίτερης σχέσης  δασκάλων  και φοιτητών, από 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 19.00

Στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, το Β’ Εργαστήριο εξελίχθηκε σε ένα φυτώριο πειραματισμού και σύγχρονης χαρακτικής έκφρασης που μπορεί να συγκριθεί με τα πιο γνωστά και απαιτητικά εργαστήρια χαρακτικής στην Ευρώπη.

Σηματοδοτεί όμως και την συμπλήρωση του χρόνου της  Ακαδημαϊκής θητείας των δύο Καθηγητών του, της καθηγήτριας Βίκυς Τσαλαματά, που είχε  την διεύθυνση του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ.  καθώς και του Αναπληρωτή καθηγητή στο μάθημα της Μεταξοτυπίας, Άκη Πειρουνίδη, αλλά και τη λήξη της  μακράς και πλούσιας διδακτικής θητείας τους στην Α.Σ.Κ.Τ.

H έκθεση αυτή, αποτελεί ένα Πανόραμα Σύγχρονης Χαρακτικής έκφρασης και νέων τάσεων, μέσα από ερευνητικές διαδικασίες και εφαρμογές καινοτόμων μεθόδων, σε συνδυασμό με την παράδοση, που πλάθουν την νέα εικόνα της Χαρακτικής. Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να δει αυτή τη φυσιογνωμία της σύγχρονης Χαρακτικής, μέσα από τα Πτυχιακά Projects των φοιτητών και αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου όπως επίσης και τα θεματικά Projects, τις εργασίες, τις δράσεις και τα Workshops που εκπονήθηκαν στο διάστημα των 16 χρόνων ερευνητικής δουλειάς, στο Β΄ Εργαστήριο Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ.

Περισσότερες πληροφορίες στο greekprintmakers.wordpress.com

Σχετικά με τον/την Διονυσία Γιώργη

Δείτε όλα τα άρθρα από τον/την Διονυσία Γιώργη →

Αφήστε μια απάντηση